News Ticker

Latest Posts

Antabax: Pertandingan Tepukan Kesihatan Kebangsaan 2015 (CLAP For Health 2015)

- Khamis, 28 Mei 2015 No Comments

Antabax rangkaian produk penjagaan diri antibakteria yang dipercayai dan inovatif, sekali lagi memperkenalkan inovasi dalam mendidik dan memberi kesedaran mengenai kebersihan dengan memperkenalkan satu inisiatif kesedaran dan pendidikan dengan Pertandingan CLAP 2015/ Tepukan Kesihatan.

Pertandingan ini bertujuan menggalakkan peserta mendalami teori dan amalan kebersihan diri melalui irama, pergerakan dan penghafalan tujuh langkah mencuci tangan. Kajian mendapati sesuatu perbuatan perlu dilakukan berulang kali untuk menjadi tabiat. 

Pertandingan CLAP membantu membina Muscle Memory, melalui perbuatan yang berulang kali mengikut irama.

Hadiah-Hadiah Menarik Menanti Anda!

Pemenang hadiah utama untuk setiap kategori akan menerima:-
3) 1x hadiah utama wang tunai bernilai RM5,000 berserta hamper produk Antabax dan sijil penyertaan
4) 1x tempat ke-2 wang tunai bernilai RM2,000 berserta hamper produk Antabax dan sijil penyertaan
5) 1x tempat ke-3 wang tunai bernilai RM1,000 berserta hamper produk Antabax dan sijil penyertaan

Jumlah hadiah tunai keseluruhan pertandingan bernilai  RM32,000 !!

Terma dan Syarat
1) Pertandingan ini dibuka kepada penduduk Malaysia,berumur 7 tahun (kategori sekolah) dan keatas, kecuali staff Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd dan agensi berkaitan termasuk ahli keluarga terdekat.

2) Pertandingan bermula Mei 7, 2015 hingga Julai 31, 2015. Penyertaan yang diterima selepas tarikh penutupan adalah tidak layak. Talian undian akan dibuka sehingga seminggu selepas tarikh penyertaan berakhir iaitu Ogos 7, 2015 

Anda nak menang pertandingan ini? Penting: Klu dari penganjur
Penganjur dengan jelas dan bermurah hati menyatakan klu mereka. Disini dikongsikan klunya:-

Penting! Sila Baca
6) Sekiranya dua peserta mengemukakan video yang sama (identical), pihak penganjur akan menyiasat dan sekiranya tidak dapat dipastikan siapa pemilik asal karya, penyertaan kedua-dua peserta akan dibatalkan.

7) Dilarang menggunakan sebarang instrumen muzik seperti piano, guitar, keyboard atau music minus-1. Bunyi hanya boleh dihasilkan menggunakan tangan, kaki, suara, atau objek lain seperti botol Antabax, cawan dan lain-lain selain alat muzik konvensional. Peserta dikehendaki menggunakan perkusi (Percussion) di dalam video yang dihasilkan. 

8) Penyertaan boleh dilakukan secara individu atau berkumpulan dan tiada had maksimum jumlah peserta didalam satu kumpulan.

9) Peserta perlu melakukan pergerakan, memakai pakaian, dan lagu yang sopan. 

10) Video tidak mempunyai sebarang visual, muzik atau lirik yang dilarang, perkataan kesat, lucah atau tidak sesuai yang boleh menyentuh isu-isu sensitif yang boleh menggangu keharmonian masyarakat, agama, kaum, negara, jantina (i.e sexist).

Baik klu dah kami tahu, sekarang...

Bagaimana untuk Menyertai
11) Untuk menyertai pertandingan ini, peserta perlu ‘LIKE’ Laman Facebook Antabax.
12) Peserta perlu menghasilkan video sepanjang seminit (1 minit).  30 saat pertama peserta Wajib menggunakan lagu Tema Gosok-gosok Antabax dan  30 saat kedua, peserta boleh memilih sebarang lagu pilihan dan memuat naik video tersebut ke laman Facebook Antabax (https://www.facebook.com/NewAntabax)

(Pssstttt....penganjur kongsi tip menang lagi!)

--> Maklumat mengenai Video pertandingan

13) Persembahan yang dihasilkan hendaklah mengikut irama lagu Tema Gosok-gosok Antabax (30saat) dan satu lagi lagu yang dipilih (30 saat). 

14) Video hendaklah didalam format MP4 bersaiz tidak lebih dari 25mb dan wajah peserta hendaklah kelihatan di dalam video tersebut.

Untuk maklumat lanjut boleh layari ke: https://www.facebook.com/NewAntabax

Bahagian 1: Bedah Siasat "Terma & Syarat"

- Rabu, 27 Mei 2015 No Comments

"Kenapa aku boleh kalah ni, banyak dah aku hantaq, tak menang-menang jugak!"

"Aku nak hadiah utama, macamana aku boleh dapat hadiah ke-3 ni??? Banyak dah aku labur tu..."

"kata senang menang. Hampeh, aku dah dekat beratus hantar, tak pernah menang. Tipu la peraduan ni...."


Pernahkah anda mengalaminya, atau orang terdekat menceritakan tentangnya? Saya juga pernah, berkali-kali 'diuji' dalam peraduan di Malaysia ni. Malah, ada ahli peraduan yang lebih tegar mengalami lebih teruk dari saya, tapi seronok pula melihat mereka kerana kemenangan di peraduan yang lain mampu menyara hidupnya, dan ada simpanan bulanan pula tu!

Bagaimana memenangi peraduan?
Jawapannya ada pada tajuk. Pemenang mengetahui apa yang peraduan nak. Bukan apa yang peraduan tawarkan (hadiah). Anda tidak akan dapat hadiah jika tidak tahu apa sebenarnya yang mereka (penganjur) kehendaki.

Menjadi peserta bijak
Jika orang lain menyertai peraduan kerana hadiah, atau kerana dakwaan sungguh mudah menyertainya, anda perlu baca terma dan syarat. Kesemua perkara terutamanya bagaimana memilih pemenang ada dinyatakan dalm dokumen ini. Secara jelas, atau secara tersirat.

Jelas apabila ayat itu dengan sendirinya menyatakan caranya. Secara tersirat apabila ia menerangkan hasil akhir, akibat atau perkataan yang general seperti 'kreatif' atau 'paling' dan lain-lain lagi.

Jadi, jika anda melihat tawaran peraduan selepas ini, scan dulu termanya, dan cari:-
1.Bagaimana ia memilih pemenang dan,
2.Apa yang penganjur kehendaki.

Jarang diketahui
Ada 1 tip yang selalu dipedulikan oleh ahli peraduan yang biasa. Hanya ahli peraduan profesional saja yang mengetahuinya. Ia teras (fundemental) kepada mereka. Syarat ini tidak tercatat dalam terma secara jelas, namun, mereka arif tentangnya.
Syarat / tip itu adalah:-

"Overdeliver" - persembahkan sesuatu yang melebihi apa yang penganjur kehendaki.

Pendekatan psikologi menyatakan, kita lebih cenderung menghargai perbuatan yang melebihi jangkaan kita. Contohnya anda meminta RM1 daripada ibu bapa anda. Tiba-tiba, anda mendapat RM100 pula. Anda gembira dan sedia melakukan apa saja kehendak ibu bapa anda.

Penganjur juga begitu. Mereka sedia lakukan apa saja apabila anda mempersembahkan sesuatu yang melebihi syarat minimum. Tersenyum lebar anda apabila diumumkan sebagai pemenang hadiah utama.

Peraduan: Like, Tag dan slogan kreatif anjuran Qasehijabkids

- Isnin, 18 Mei 2015 No Comments


Tempoh:  15 Mei - 1 Jun 2015

Hadiah:
1 x pertama set telekung bernilai RM60
1 x  kedua   set kurung pelikat kanak-kanak bernilai RM55

Bagaimana nak sertai?

1) Like page fb De qaseh muslimah closet https://www.facebook.com/pages/De-Qaseh-Muslimah-Closet/414736472024252

2) Tag rakan anda sekurang kurangnya 3 orang pada mana-mana post qasehijabkids

3) Beri slogan kreatif pada ruang komen (tak lebih dari 25 patah perkataan) yang sesuai untuk page ni:
qasehijabkids..... (25 p.perkataan)

contoh: qasehijabkids jaga aurat, adik cun!!

Pemenang dipilih berdasarkan berapa banyak tag rakan anda dan juga slogan yang terbaik.

Tips:
Peraduan sebegini bergantung kepada tag rakan anda dan slogan yang anda reply. Lebih banyaka nda tag, lebih banyak peluang menang. Biasanya, ada kemungkinan slogan anda juga akan diambil oelhpenganjur sebagai 'tagline' mereka.

F&N: Peraduan Farmhouse-Young at heart Contest

- Rabu, 22 April 2015 No Comments

Tempoh:  1 April - 30 Jun 2015

Hadiah:
Hadiah bulanan: 15 x baucar BP Healthcare bernilai RM200

Bagaimana nak sertai?

Beli susu FARMHOUSE® Omega dapatkan resit pembelian sebagai POP.
Setiap POP mewakili 1 penyertaan (1 borang)
Anadainya dalam resit menunjukkan 3 susu FARMHOUSE anda beli, bermakna anda latak hantar 3 x borang penyertaan.

Lengkapkan maklumat peribadi, jawab 1 soalan dan hantar penyertaan anda dengan pos.
Setiap penyertaan yang memenuhi syarat, akan mendapat 1 x nombor siri.
    
Penghantaran melalui pos boleh dibuat melalui:-

  • 'Drop Box'
'Drop Box' peraduan yang dibuka semasa FARMHOUSE® Omega 'sampling roadshow' (lawati www.fndairies.com untuk jadual roadshow dan anda juga layak dapat 1 x penyertaan percuma jika hantar melalui 'drop box' ini.

Jika anda hantar 3 penyertaan di Drop box ini, anda layak mendapat 3 lagi penyertaan percuma, menjadikan jumlah penyertaan adalah 6 (3+3)
        
  • Pos biasa ke alamat:-
Farmhouse: Young at Heart Contest
P.O. Box 3031, 47509 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Download borang di sini :-http://www.fndairies.com/farmhouse2015/Farmhouse-contest-form.pdf
Terma & Syarat di sini:- http://www.fndairies.com/farmhouse2015/Farmhouse-rules.pdf

Nestle: Peraduan Drumstick Extravaganza Contest

- Rabu, 1 April 2015 No Comments


Durasi: 16 March 2015 – 26 April 2015

Hadiah:

  • Tier 2:

Hadiah Utama  (x 1) :10 hari trip ke mana sahaja! (RM 20,000)
Hadiah mingguan (x18): 3 pemenang seminggu) : GoPro Hero4 atau iPad Air 2

  • Tier 1:
Hadiah harian  (x 1050) : (25 pemenang setiap hari) : RM30 nilai panggilan pra-bayar


Bagaimana nak sertai?

1. Beli Nestlé DRUMSTICK® Ice Cream.
2. Periksa POP (Proof of purchase) di atas tudung ais krim.    
    SMS ke 36300 menggunakan format berikut :-

DRUMSTICK<space>POPCode<space>MyKad
 
Untuk Tier 1,
Hantar (1) POP Code dan sertakan Nestlé DRUMSTICK® Lid (tudung ais krim) sebagai bukti untuk tebus hadiahharian.
        Hantar:  DRUMSTICK<space>POPCode<space>MyKad to 36300
        
Untuk Tier 2,
Hantar (3) POP Code dan sertakan Nestlé DRUMSTICK® Lid (tudung ais krim) sebagai bukti untuk tebus hadiahharian.
        Hantar: DRUMSTICK<space>POPCode<space>POPCode<space>POPCode<space>MyKad to 36300

Jawab soalan dengan betul semasa menerima maklumbalas dari penganjur, dan sediakan semua bukti tudung ais krim semasa menebus hadiah anda.

Pastinya soalan yang ditanya oleh mereka adalah berkaitan dengan Drumstick, jadi pastikan anda ambil tahu tentangnya dan baca T&C peraduan, bagi memenangi hadiah menarik yang lain!

Lawati web peraduan Drumstick Extravaganza untuk infomasi lanjut.

Pemenang: Peraduan Drive to Win (Peugeot)

- Khamis, 19 Februari 2015 No Comments

Rujuk peraduan ini di sini

Peraduan ini sudah sebulan melabuhkan tirai. Disamping itu, tahukah anda, terdapat 4 cabutan untuk hadiah utama pada 2014 sahaja?

Pemenang-pemenang ini hanya pergi ke Nasim Sdn. Bhd, pengedar rasmi peugeot, dan cuba pandu uji. kemudian isi borang dan hantar disitu juga.

Tanpa POP, tanpa setem, hanya pandu uji kereta sahaja. Mudah bukan?

Pemenang
Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi kenderaan Peugeot, menyampaikan set hadiah keempat bagi Siri 4 Peraduan ‘Drive 2 Win’ yang menerima sambutan menggalakkan.

Bagi pemenang pertama Siri 4 ini, Braine Yap menerima Macbook Air, Liyana Zawani menerima Sony Experia Z2, manakala Foo Tiew Lan memenangi baucer membeli-belah bernilai RM500.

“Tahniah diucapkan kepada semua pemenang Siri 4. Untuk yang belum menyertai peraduan ini, hanya tinggal beberapa minggu sahaja lagi bagi memenangi Peugeot RCZ Rouge Red.”      - Ketua Pegawai Operasi Nasim Sdn Bhd, Datuk Samson Anand George,

Peraduan “Drive 2Win” yang bermula 2 Ogos lalu akan berakhir pada 31 Oktober 2014, bagi pemenang hadiah utama , iaitu sebuah Peugeot RCZ Rouge Red telah dihubungi melalui telefon dan email.

Adakah anda pemenang utama itu? Jika ya, PM segera ke FB kami :)

Terima kasih.

Petronas: Peraduan Moto Idaman Contest

- No Comments

Tempoh: 1 .1.2015 - 30.3.2015

Petronas kini hadir dengan peraduan lumayan 2015. Ia untuk tempoh suku tahun 2015 ini. Peluang kemenangan semakin besar kerana terdapat lebih 200++ hadiah anda menangi!

Hadiah:
228 hadiah untuk dimenangi:-
a. Hadiah Utama: 2 unit X Motorsikal Yamaha XJ6
b. Hadiah Pertama: 6 unit X Motorsikal Yamaha Lagenda 115ZR
c. Hadiah Kedua: 20 unit X iPad Mini 16GB Edisi Wi-Fi
d. Hadiah Ketiga: 200 unit x Barangan Eksklusif PETRONAS

Bagaimana nak sertai?
1. Beli mana-mana PETRONAS Syntium Moto atau PETRONAS Sprinta produk yang terpilih semasa Tempoh Peraduan. Pelekat akan diberikan atas setiap pembelian yang layak.

2. Gores pelekat untuk mendedahkan Nombor Kod unik (No. Kod).

3. Hantar SMS ke nombor yang diberikan pada pelekat dalam format berikut:
Taip MOTOIDAMAN <jarak> NOMBOR KOD <jarak> No. KP <jarak> NAMA PENUH dan hantar ke 37770

Contoh: MOTOIDAMAN P3-330-0001 671224052677 ALI BIN ABU

Peserta akan menerima satu SMS jawapan.

4. Lengkapkan slogan "Saya memilih PETRONAS Syntium Moto / Sprinta kerana ..." dalam tidak lebih daripada 140 aksara dengan menghantar SMS ke nombor yang disediakan dalam format berikut:

Taip: MOTO<jarak>NOMBOR KOD<jarak> SLOGAN dan hantar ke 37770

Peserta akan menerima SMS sebagai pengesahan penyertaan.

Ayuh sertai peraduan ini. Lagi nayak penyertaan, lagi tinggi peluang anda memenangi kerana pemilihan pemenang dilakukan semasa tamat tempoh dan menggunakan formlua hadiah bahagi jumplah penyertaan.

Jom baca terma disini atau terus ke link ini--> http://www.mymesra.com.my/assets/contentMS/pdf/PETRONAS_MotoIdaman_TnC_Eng.pdf

Lactacyd : Revitalize 60ml Percuma !

- No Comments

Sempurnakan kewanitaanmu dengan Lactacyd hari ini. Bagaimana mendapatkannya? Produk ini adalah kategori percuma dengan pembelian.

Caranya
Beli satu botol Lactacyd White Intimate 150ml, (RM17.90) dari mana-mana Watsons.

Kemudian  isi borang online ini untuk mendapatkan Lactacyd Revitalize 60ml (bernilai RM9.90) secara PERCUMA.

Informasi: Mangapa ada peraduan tanpa POP?

- Sabtu, 23 Ogos 2014 No Comments

Salam juara!

Ada yang bertanya, mengapa ada peraduan tanpa POP? Biasanya peraduan sebegini dianjurkan oleh syarikat berbajet besar, yang baru memperkenalkan produk mereka/ atau organisasi sebagai salah satu metod kempen.

Apa Penganjur dapat?
Dari peraduan sebegini, anda sedia maklum tiada pembelian produk untuk mewajibkan penyertaan. Namun, terdapat maklumat besar yang diperoleh, dan tujuan utama bakal tercapai dengan penganjuran sebegini.

Faedah kepada penganjur adalah:-

  • Mendapat idea dari penyertaan. Sebahagian peraduan meminta idea kreatif, dan ada juga yang melakukan survey produk sebagai soalan.
  • Dapat memperkenalkan produk / kempen kepada peserta. jika hadiahnya lumayan, lebih kekal di hati peserta jenama yang diperkenalkan syarikat.
  • Jika pertandingan mensyaratkan anda mencuba sampel/ perkhidmatan sayarikat/ agensi-anda adalah prospek mereka. Jika 10% dari peserta menjadi pelanggan, ia pengenalan yang baik kepada produk penganjur.
 sebagai contoh, terdapat banyak agensi kerajaan menganjurkan peraduan bertemakan kemerdekaan dalam bulan ini.Salah satu tujuan adalah menyemai semangat patriotik dan hasil peraduan boleh ditonjolkan sebagai sumbangan kepada Malaysia.

Admin percaya, jika ada peraduan sebegini-jangan buang masa, sertai terus kerana pada fasa sebegini-syarikat/ organisasi menilai penyertaan berdasarkan kriteria penyertaan yang anda hantar-tanpa sebarang pengaruh POP.

3 Sebab anda perlu Baca Terma & Syarat

- Khamis, 20 Februari 2014 No Comments

Banyak soalan yang diajukan kepada kami via PM bertanyakan klu untuk menang. Kami menjawabnya dengan merujuk kepada pengalaman terdahulu dan sudah tentu, jawapan turut dipandu oelh Terma & Syarat.

Tujuan
Tujuan terma & syarat sebagai penetapan dan pematuhan kepada undang-undang tentang peraduan yang dianjurkan. Ia berguna ketika ada bantahan atau pertanyaan dari peserta. biasanya, bantahan minima dikenakan kerana terdapat terma 'keputusan adalah muktamat'.

Terma dan syarat menyelamatkan penganjur dari terjebak dari tuntutan diluar jangkaan oleh peserta. Apabila hal ini berlaku, penganjur menyemak terma dalam mendepani tuntuan peserta. Malah, mereka sedia menuruti kehendak peserta kerana peserta masih prospek atau pengguna produk mereka.

Namun, tahukah anda walaupun keputusan adalah muktamad, anda masih boleh membantah dan menggunakan khidmat guaman. Ini diakui sendiri secara lisan oleh seorang pengamal perundangan. Walaubagaimanapun, biasanya kita tidak bertindak sedemikian melainkan punyai sebab yang kukuh.

Ia juga menyelamatkan penganjur dari dikenakan tindakan apabila iklan peraduan digambarkan dengan keindahan mega, 'too good to be true'. Disebalik iklan yang'gempak' akan ada tulisan kecil *tertakluk kepada terma & syarat.
Contohnya iklan: Menangi RM300'000 Tunai Hanya Dengan Membuat Panggilan Kepada Mereka yang Tersayang! *Tertakluk kepada terma & Syarat.
Paling penting, tujuannya adalah semua pihak, sama ada pengajur atau peserta tertakluk kepada 1 ketetapan sahaja dalam keseluruhan proses peraduan. bermula dari hantar penyertaan, pemilihan pemenang hinggalah kepada tarikh dan bagaimana pemenang dimaklumkan tentang kemenangan atau apa yang terjadi jika hadiah tidak dituntut (jika berkaitan).

Sebab-sebab anda perlu baca terma & syarat.
1.Tahu bagaimana nak menang!
Ia sebab paling mustahak. Ada sesetengan terma & syarat menceritakan bagaimana cabutan pemenang dibuat. Jika disertakan tarikh atau langkah mereka memilih pemenang, anda boleh gunakan beberapa trik mudah untuk menang, dan ia trik biasa dilakukan oleh ahli peraduan (mereka yang sering menyertai peraduan). 

2.Tidak melanggar syarat.
patuh kepada syarat membuatkan potensi menang meningkat. Jika anda melangggar terma, sudah tentu penyertaan anda tidak dikira, walaupun sudah banyak menghantar penyertaan.

3.Tahu kehendak penganjur
Biasanya ia berbentuk ayat tersirat. Sebagai contoh, produk kamera yang memerlukan anda menerangkan ciri inovatifnya, ia menggunakan ayat 'kongsikan bagaimana produk kami membantu melancarkan tugas anda walaupun sebagai pengguna amatur.'
Perbualan dengan pemenang hadiah gajet kamera membuktikan formula ini berkesan kerana penganjur juga secara halusnya mahukan maklum balas dari pengguna produk mereka yang berpuas hati. Ini secara 'ghaib' menjawab soalan penganjur: 'Kenapa anda berpuashati semasa menggunakan kamera kami?" 
Relevan dibelek
Ia satu dokumen mesti baca jika anda bermatlamat untuk menjuarai pertandingan. Ia fundamental kepada ahli pertandingan. Selepas ini, jika anda mahu bertanyakan tentang bagaimana nak menang di FB kami, kami akan kongsikan juga maklumat di luar sumber terma & Syarat.

Jangan lupa baca terma & syarat, kerana akibat membacanya sangat berbaloi!