Peraduan Semasa

Latest Posts

NIVEA Chinese New Year Contest 2017

- Sabtu, 14 Januari 2017 No Comments

1. This “NIVEA CARE 2017 CNY” (“Contest”) organized by Beiersdorf (Malaysia) Sdn. Bhd. [77205-D] (“Organiser”) will run from 29th December 2016 and ends on 14th February 2017, (“Contest Period”).
 
Eligibility
2. This Contest is open to all Malaysian citizens residing in Malaysia aged 16 and above (as at the date of participation in this contest) holding valid Malaysian National Registration Identity Card only (“Participants”). For Participants aged below 18 years old, a letter of consent from parent(s) is required to be attach together with the entry submission in the contest.
3. The following group of persons shall not be eligible to participate in the contest: a. Employees of the Organiser including its affiliated and related companies and their immediate family members (children, parents, brothers and sisters, including spouses); and/or representatives, employees, servants and/or agents of advertising and/or promotion service providers of Organiser including its affiliated and related companies, and their immediate family members (children, parents, brothers and sisters including spouses).
Entry
4. Participants must spend a minimum of RM30 on NIVEA/NIVEA MEN products in a single receipt during Contest Period. Each receipt (“Proof of Purchase”) can only be used once and considered as one (1) valid contest entry only.
5. Participants must “like” NIVEA Malaysia’s Facebook page and fill in their details as required, under the “NIVEA CNY CONTEST” Facebook tab.
6. Participants may submit multiple entries with different Proof of Purchase to increase chances of winning. Each submission is entitled to one prize per category.
Winners and Prizes
7. Judging criteria will be based on the completion of submission and the sequence of entry with valid Proof of Purchase. All participation is subject to judge’s final decision.
8. Categories of prizes under this Contest are as follow:
 
PRIZE CATEGORY Eligibility CASH EXAMPLE
⇛Grand prize Every 888th Participant RM18,888 888th, 1776th & etc
⇛2nd Prize Every 88th Participant RM888 88th, 176th, 264th & etc
⇛3rd Prize Every 38th Participant RM388 38th, 76th, 144th, & etc
⇛Daily prize Every 8th Participant RM88 8th, 16th, 24th & etc.
(Daily prize: maximum of up to 30 winners per day) 
 
9. Total amount of prize is capped at RM188,888 only.
10. All Winners (including weekly winners) will be announced on NIVEA Malaysia Facebook Page after the contest ends.
11. The Organiser’s decision on winner’s selection is final and binding on all participants and no correspondence, appeals, enquiries on the subject, whether verbal or written, shall be entertained.
12. In the event of an overlapping of entry between prizes, the higher valued prize will be awarded to the Participants.
13. Participants are entitled to win a prize category for more than once, provided always that the submission is entered using different Proof of Purchase.
14. Prizes are not transferable or exchangeable in any other forms subject to such terms and conditions which Organiser may in its sole discretion impose. The Organiser may in its sole discretion exchange or substitute the Prizes to another of equivalent or similar value at any time without prior notice.
Disqualification
15. All entries received out of the contest period shall automatically be disqualified.
16. Contest entries will be disqualified for multiple submissions using the same receipt number.
17. The Organiser reserves the right to disqualify and/or exclude Participants and/or revoke the Prize if: -
     (a) the Participant is ineligible or does not meet any of the eligibility criteria set out in the  above; or
     (b) the Participant does not provide the required details upon receiving the request/notification from the Organiser; or
     (c) the Participant breaches the Terms and Conditions or other rules and regulations of the Contest or violated any applicable laws or regulations; or
     (d) in the Organiser’s sole determination, it believes that the Participant has attempted to undermine the operation of the Contest by fraud, cheating or deception.
18. In the event the disqualification take place after the announcement of winners, there will be no selection of replacement of the disqualified winner.
19. In the event of a disqualification after the Prize has been awarded, the Organiser reserves the right to demand for the return of the Prize or payment of its equivalent value from the disqualified Participant.
 
Prize redemption
20. There will be a 3-month lead time from the Contest end date, 14th February 2017 for prize fulfilment to ensure due to large quantity of prize dispatches.
21. Winners will be contacted if any collection is required from the address located at 15th Floor, Wisma Genting, Jalan Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur, Malaysia.
22. Winners will not be contacted if prizes are couriered to the given (registered) mailing address in the submission form.
23. Any cost incurred during the prize redemption process e.g. transportation, is to be borne by the Winner.
24. The Organiser reserves the right to request for original Proof of Purchase, written proof of IC number and age of any winner before the prize is dispatched or collected.
Privacy Notice
25. By participating in this Contest, all Participants agree and consent to allow their personal data being collected, processed and used by the Organiser in accordance to the Organiser’s Privacy Notice, which is made available at the Organiser’s website at www.facebook.com/mynivea.
26. In addition, and without prejudice to the terms in the Organiser’s Privacy Notice, Participants agree and consent to their personal date or information being collected, processed and used by the Organiser for:
(a) the purposes of this Contest;
(b) marketing and promotional activities conducted in such manner as the Organiser see fit in any media including but not limited to any form of advertising or publicity media and materials such as audio and/or visual recordings published through newspapers, television networks, radio stations or online and digital media and on the Internet, without further express consent from the Participants. Marketing and promotion activities include without limitation the use and/or publication of any details provided in and/or in connection to the entries, as well responses and related photographs.
General Terms and Conditions
27. The Organiser reserves the right to amend the Terms and Conditions contained herein, where necessary for legal, technical or commercial reasons and any such amendments shall be effective upon posting on the NIVEA Malaysia’s Facebook page.
28. For avoidance of doubt, cancellation, termination or suspension of this Contest by the Organiser shall not entitle the Participants(s) to any claim or compensation against the Organiser for any and all losses or damages suffered or incurred by the Participants(s) as a direct or indirect result of the act of cancellation, termination or suspension.
29. The Organiser’s decision on all matters relating to this Contest, including but not limited to the eligibility to participate, the selection of the Participants for this Contest, shall be final and binding. No further correspondence, appeals, protests or attempts to dispute the same shall be entertained.
30. This Contest is not organised by or associated with Facebook. All Participants, however, agree to comply with all rules and regulations as may be imposed by Facebook in respect of any posting thereon.
31. Information provided by Participants will only be used for the fulfilment of this Contest and is provided for the Organiser only, not to Facebook.
32. The terms and condition herein shall be governed by and construed in accordance with the laws of Malaysia.

The Rooster Brings Pure Gold For All! Peraduan terbaru dari Honda

- Selasa, 10 Januari 2017 1 Comment

erazz
Salam semua Pelanggan HONDA!!
Di sini ada berita baik untuk anda semua. Sempena Chinese New Year yang bakal tiba, HONDA Malaysia berbesar hati untuk menawarkan hadiah bernilai RM20,000 kepada para pelanggan nya melalui contest The Rooster Brings Pure Gold For All!

Bagaimana Mahu sertai
Admin kena ingatkan anda sekalian bahawa contest ini HANYA untuk customer Honda sahaja ya..yang kereta Perodua ke Toyota ke, sabar dulu...contest untuk korang bakal menyusul😉😉.
erazz
erazz
Kemudian hantar ke 66688

Hadiah yang bakal anda perolehi adalah:
erazz
Ok, Good Luck pada yang mahu cuba join contest ni..👍👍

Nikon Photo Contest 2016-2017

- Rabu, 4 Januari 2017 No Comments

Salam Semua,

Pertandingan Nikon Photo Contest sempena Nikon Anniversary ni dah bermula dr bulan 10 2016 lagi...tapi jangan gusar masih sempat lagi. Admin teruja sesangat nak share sebab hadiah nya dalam Yen ye bukan RM. Tapi sebelum tu, jangan rasa tak layak atau apa..cuba dulu, admin percaya dekat Malaysia banyak yang berbakat...yang penting CUBA ye tak?
Tempoh Peraduan
Sehingga 27 Januari 2017 (closes at 1:00pm waktu Jepun ya)

Pertandingan ini terbuka kepada semua, profesional dan amatur tanpa mengira umur, gender atau warganegara. Semua kategori pertandingan dibenarkan menggunakan apa-apa peranti digital termasuk smartphone kecuali untuk kategori khas iaitu Nikon 100th Anniversary, peserta harus menggunakan peranti dari jenama NIKON sahaja.
Boleh refer ke website Nikon Malaysia >>http://www.nikon.com.my

⇛Kategori Pertandingan

1. Nikon 100th Anniversary Award
- Tema: "Celebration"
- Format Pertandingan: Single photo
- Hanya boleh menggunakan Nikon divices sahaja
- Tiada had umur

2. Next Generation Award
- Tema: "Future"
- Format pertandingan: single photo, photo story (two to five images), video
- Apa-apa equipment boleh diguna
- Peserta MESTI dibawah umur 30 (29 tahun ke bawah)

3. The Open Award
- Tema: "Future"
- Format pertandingan: single photo, photo story (two to five images), video
- Apa-apa equipment boleh diguna
- Tiada had umur

⇛Bagaimana mahu sertai?

1 Masukkan detail / maklumat yang diperlukan didalam borang penyertaan di website Nikon Photo Contest 2016-2017 (www.nikon-photocontest.com)

2 Lawat website diatas untuk maklumat tambahan seperti kelayakan pertandingan, peraturan pertandingan, cara pengadilan, t&c dan sebagainya.

<<Hadiah>>
Pengunguman pemenang Nikon Photo Contest 2016-2017 adalah pada bulan July 2017 dan awards ceremony akan diadakan di Jepun - tempat kelahiran jenama NIKON ini sendiri. Best kan??
So, apa lagi..ambil kamera atau apa2 device yang korang ada..guna kreativiti dan hantar ke www.nikon-photocontest.com.

Good luck Malaysian👍 

Kongsi-kongsi Grand Contest - Nestle

- Isnin, 2 Januari 2017 No Comments
Salam Pemburu Contest Sekalian,

Contest Whatsapp datang lagi. Kali ini dari Nestle pula. Contest ini dinamakan Kongsi-kongsi Grand Contest. Senang sangat nak menang ni!!
Tempoh peraduan : 1 January – 28 Februari 2017

Ke laman web rasmi pertandingan>> http://www.nestle.com.my/brands/contest

Whatsapp dan Menang!

Cara Menyertai pertandingan :
1) Beli mana-mana 1(satu) produk minuman tin Nestle iaitu Nescafe Alegria, Nescafe Ice, MILO, Lemonade, Sjora, Nestea, di mana-mana outlet kedai/premis yang menyertai kempen pertandingan ini dan haruslah belian dalam satu resit.
2) Tangkap gambar resit bersama 1 (satu) minuman tin Nestle sebagai bukti
3) Kemudian hantar bukti pembelian ke 011-12244827 dan mesti disertakan sekali Nama, No IC, Alamat, Alamat E-mail & dan butiran nama cawangan kedai/premis yang menyertai.

Hadiah-hadiah:
Grand Prize: Branded mobile phone x 5 units
1st Prize: Branded tablet device x 10 units
2nd Prize: Dolce Gusto Genio 2 x 30 units
Consolation: RM100 Hypermarket Shopping Voucher x 200 units

↦Penting!!
* Peserta harus datang dengan membawa resit original untuk claim hadiah nanti.
- Jadi, admin nasihatkan pada yang mahu sertai peraduan ni, simpan resit belian elok-elok ye..

Pemenang Grand Contest akan diumumkan pada 20 March 2017 melalui panggilan telepon.

Pemenang-pemenang akan dihubungi melalui panggilan telefon dan email dalam 14 hari bekerja selepas senarai pemenang diumumkan

Tertakluk kepada syarat dan peraturan.

Ke laman web rasmi pertandingan

Sunsweet: Peraduan Sunsweet Year End Contest

- Rabu, 28 Disember 2016 No Comments

Peraduan meraikan akhir tahun Sunsweet ini menawarkan hadiah bekalan Sunsweet ( detail di lihat di hujung post ;)

[PERADUAN TAMAT PADA : 1.1.2017]

Bagaimana nak sertai?
1) Like facebook  "Sunsweet Malaysia"

2) Siapkan resepi menggunakan produk Sunsweet. Tangkap gambar resepi dan post ke wall FB anda, jangan lupa tulis sekali ramuan dan cara penyediaan resepi anda.

3) Letak hashtag #sunsweet2016recipe untuk setiap paparan di wall anda.

Peserta dibenarkan untuk memuat naik lebih dari 1 resepi

Hadiah
  • Resipi paling terbaik (mungkin merujuk kepada sedapnya menu, dan boleh jadi juga banyak like di wall) dan kreatif akan memenangi RM 500 tunai baucar + 3 bulan bekalan SunSweet

Sebelum post ke wall, jom ingat balik:
  • Tarikh tutup permohonan ialah 1 Januari 2017, jam 11.59 malam. 
  • Pemenang akan dihubungi melalui mesej peribadi sebelum 1 Februari 2017.

MPPD: Peraduan Port Dickson Wefie

- Selasa, 27 Disember 2016 No Comments
MPPD (Majlis Perbandaran Port Dickson) membawakan anda peraduan Port Dickson Wefie.

[PERADUAN TAMAT PADA: 15.1 2017]

Hadiah menarik sehingga RM3500 menjadi taruhan. Sebelum kita ke peraduan mudah ini, jom kita tengok hadiah-hadiahnya:-

Hadiah:
  • Tempat Pertama: RM1500, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Kedua: RM1000, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Ketiga: RM 500, sijil penghargaan dan plak
  • Pemenang Tagline Terbaik: RM500.00
Pertandingan bermula 15 Disember 2016 hingga 15 Januari 2017. Lokasi pelancongan utama akan disenaraikan sebagai destinasi “wefie”. Tentunya anda perlu wefie di lokasi terpilih untuk berpeluang memenangi hadiah lumayan.

Bagaimana nak sertai?
1. Peserta perlu bergambar “wefie” (bersama rakan - rakan melebihi seorang) di lokasi wajib dengan aksi dan gaya yang paling kreatif dan menarik.Lokasi berikut adalah:-
  • Pusat Ikan Hiasan Port Dickson
  • Kompleks Sejarah Pengkalan Kempas Port Dickson
  • Muzium dan Kota Lukut
  • Muzium Tentera Darat Port Dickson
  • Pantai Cahaya Negeri , dan

2. Satu lokasi menarik yang jarang diketahui umum (tidak popular lagi) seperti kawasan pelancongan, tempat bersejarah atau destinasi menarik lainnya. Hantar dan post 2 gambar ke dalam wall FB sendiri secara Public.

Aktifkan hashtag #portdicksonwefie setiap kali anda post ke wall FB anda.. Tulis di ruang komen ini..SAYA SERTAI supaya pihak urus setia boleh melihat post anda di wall fb sendiri bagi menilai jumlah likers tertinggi.

Syarat Pertandingan
1. Pertandingan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia kecuali pihak urusetia pertandingan;

2. Penyertaan adalah PERCUMA;

3. Gambar Kreatif “Wefie” dan Tagline Menarik yang dihantar mestilah yang asli dan belum pernah digunakan untuk sebarang pertandingan dan penerbitan serta dimuatnaik di antara 15 Disember 2016 sehingga 15 Januari 2017; Wefie adalah mengambil gambar beramai - ramai, manakala selfie ( swafoto ) adalah mengambil gambar secara berseorangan. Peserta yang mengambil gambar secara selfie ( swafoto ) secara automatik akan terbatal penyertaan pertandingan. 

4. Suntingan atau ubahsuai seperti pengubahan brightness, cropping, softening dan sharpening terhadap hasil kerja menggunakan aplikasi instagram adalah dibenarkan. Teknik cantuman gambar (collage technique), super impose, trick photographs, dan gambar dimanupulasi adalah tidak dibenarkan;

5. Peserta bebas menggunakan sebarang jenis iPhone/iPad atau sebarang peralatan yang
menggunakan sistem ANDROID;

6. Setiap hasil kerja perlu mempunyai maklumat seperti berikut:-
  • Nama peserta
  • Lokasi gambar
  • Hashtag - #portdicksonwefie
Tagline : menggunakan bahasa kebangsaan atau dwi bahasa (Bahasa Inggeris sahaja)

7. Pemenang-pemenang akan diumumkan pada bulan Februari 2017 semasa Sambutan Majlis Perbandaran Port Dickson Ke – 15 (*tertakluk kepada perubahan)

8. Kos penyertaan pertandingan ini ditanggung sendiri;

9. Setiap penyertaan perlu memasukkan tagline menarik dan kreatif sebagai satu tarikan orang ramai untuk datang ke Port Dickson.

10. Segala bahan dokumen bergambar dan tagline yang terpilih adalah menjadi hak MPPD dan pihak MPPD berhak menggunapakai gambar dan tagline tersebut untuk tujuan promosi dan komersial.

11. Urus setia pertandingan tidak layak menyertai pertandingan ini.

Sebelum nak sertai...
1. Peserta perlu LIKE Page Facebook My Port Dickson
2. Penyertaan perlu memasukkan gambar “wefie” sekurang –kurangnya 2 orang dan ke atas.
3. Penyertaan peserta juga mestilah SHARE gambar pertandingan di wall facebook peserta secara “Public”, tekan hashtag #portdicksonwefie
4. Tarikh tutup penyertaan 15 Januari 2016, jam 12.00 tengah malam.
5. Gambar-gambar wefie dan tagline terbaik akan ditayangkan kepada umum.
6. Keputusan panel hakim adalah muktamad.

Menuai hasil di Yougov

- No Comments
Salam sejahtera kepada semua sahabat PeraduanMalaysia,

Harini admin happy sangat sebab dapat rezeki terpijak, dari program yougov. Alhamdulillah..Admin ada ceritakan di sini>>>jana wang sampingan dengan Yougov pada post yang lepas. 
Sape yang nak try bolehlah..dijamin bukan scam, dan dah nama pun kerja sampingan sambil makan kacang depan TV pun boleh buat survey yang die bagi. Tak lah banyak mana pun RM75 saje..tapi oklah kan untuk duit samping-samping..hehe..duit tu boleh la tambah-tambah nak beli pampers anak offer di Lazada. Harga pampers lebih kurang RM85 dapat 4 pack kau...so dengan cash RM75 tadi tambah RM10 je lagi...bijak tak saya..hehe..ini lah yang saya kata duit buat tambah-tambah..zaman barang naik ni memang kena bijak dan rebut peluang untuk buat duit lebih kan.

Bukti....=)

Tips
➨ Rajin-rajin buka web rasmi yougov untuk update survey terkini
➨ Join program referral yougov dan ajak rakan-rakan, saudara mara dan rakan sekerja untuk join program ni....dengan cara ni lebih cepat dapat points...

Selamat berjaya semua sahabat!!!

Prosper For Gold Contest dari F&N (100 Plus)

- Jumaat, 23 Disember 2016 No Comments

 100plus2 
Salam Sejahtera semua!!

Apa khabar hari ni? Hari ni sy nak share peraduan dari F&N (100 Plus). Hadiah yang sangat menyilaukan mata namun sangat sangat berbaloi kalau dapat..menang Teloq Emas 100g habaq hang..jom la pakat join, mana taw rezeki awal tahun kan...<<Laman rasmi Pertandingan>>
Pertandingan 15 Dec 2016 sehingga 8 Feb 2017

CARA PERTANDINGAN
 100plus

Senarai bukti pembelian
 100plus3

HADIAH
 100plus4


>>>> Ke laman Web Rasmi Pertandingan>>>>

>>>> Muat Turun Borang Peraduan<<<<<

Taufan Wang Tunai Melanda di Marry Brown

- Khamis, 22 Disember 2016 No Comments

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,

Harini, admin nak share satu peraduan yang sangat simple...maunyer tak simple..simple sangat...
Senangnya nak menang! ,  .
👉 Just spend RM25 & keatas
👉 Isi borang & kepilkan sekali resit belian👦
👉 & masukkan dalam peti pos (box dalam Marry Brown bukan dekat pej. pos 😁😁)
Senang je!

Peraduan senang ini dibawakan oleh Marry Brown antara rangkaian makanan segera yang terkenal di Malaysia ni. Peraduan berakhir 8 Januari 2017.

Maklumat lanjut sila ke fb Marry Brown


Hadiah-hadiah
Hadiah Utama x3 – Wang Tunai bernilai RM10,000 untuk setiap pemenang. 
(3 pemenang)

Hadiah Mingguan x18 – Wang Tunai bernilai RM1,000 untuk setiap pemenang. 
(18 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu)
 
Hadiah Sagu Hati x300 – Baucar MB bernilai RM100 untuk setiap pemenang. 
(300 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu) 

>>>PENTING<<<< 
↠Salinan fotostat borang penyertaan dibenarkan. Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang diingini dengan syarat setiap penyertaan mesti disertakan dengan bukti pembelian seperti yang dikehendaki.
↠Peraduan ini berakhir pada 8 Januari 2017. Semua penyertaan mesti diterima oleh Penganjur sebelum 11:59 malam pada 8 Januari 2017 untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Utama. Penyertaan yang lewat diterima tidak akan dilayani. Untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Mingguan dan Hadiah Sagu Hati, penyertaan mesti diterima sebelum 11:59 malam pada hari akhir tempoh peraduan. Penyertaan yang diterima selepas 11:59 malam akan dirangkumkan dalam peraduan Mingguan seterusnya. 

Maklumat lanjur sila ke laman fb Marry Brown



 


Nak Beli belah Free di TESCO?

- Rabu, 21 Disember 2016 No Comments
Peraduan-tesco-supermarket-sweep daripada NESTLE
 contest

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,
Nak beli belah secara percuma di TESCO? Jom kita tengok peraduan terbaru daripada Nestle ni. Peraduan-tesco-supermarket-sweep.
Peraduan akan diadakan dari 08/12/2016 hingga 01/02/2017

>>>Penting<<<
Untuk menyertai Peraduan, Peserta mesti membeli mana-mana produk NESTLÉ yang turut serta bernilai sekurang-kurangnya Ringgit Malaysia Tiga Puluh Lapan [RM38] KECUALI semua susu formula bayi NESTLÉ dan produk Dolce Gusto, dalam satu resit bercetak dari mana-mana gedung TESCO yang turut serta sepanjang Tempoh Peraduan.
Satu resit bercetak TESCO yang asal mesti menunjukkan produk NESTLÉ turut serta yang dibeli, dengan jumlah pembelian, nama gedung, nombor resit dan tarikh pembelian dinyatakan dengan jelas
pada resit bercetak.

Langkah demi langkah:
Setiap penyertaan Peraduan mesti mengandungi kod penting – NESTLE, diikuti dengan [#],
nombor resit TESCO (nombor 16 angka penuh yang ditunjukkan di bahagian bawah resit TESCO), diikuti dengan [#],
nama penuh, diikuti dengan [#],
nombor kad pengenalan diikuti dengan [#],
jumlah pembelian produk NESTLÉ
[“Butir-Butir Dikehendaki”].
Butir-Butir Dikehendaki mesti ditaip dalam satu [1] baris dan dikemukakan/dihantar melalui WhatsApp ke
016-7476813.
Contoh WhatsApp:
NESTLE#0504601817239603#LEE AH MOY#970101015202#RM41.20

Hadiah-hadiah
👉Hadiah Utama (8X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Tiga Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM3,888] sahaja.

👉Hadiah Saguhati (10X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Satu Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM1,888] sahaja.

Maklumat Lanjut sila ke laman web Rasmi Nestle