Peraduan Semasa

Latest Posts

Meraikan 110 tahun MPH Bookstore

- Selasa, 27 September 2016 No Comments
Salam pemburu hadiah sekalian...
Peraduan datang lagi dengan peraduan daripada MPH Bookstore sempena ulangtahun ke 110 tahun syarikat mereka..gila lama ya...Peraduan berakhir sehingga 31 Disember 2016.
MPH

Peraduan mudah..
1) Pergi ke MPH Bookstore...beli belah disana..minima RM50
2) Isi borang..isi betul-betul, kalau salah disqualified.....
3) Hantar

Pemenang akan dinilai berdasarkan jawapan betul dan minima belanja RM50 ye, jadi silalah google jawapan bagi betoi..jngn ko tibai asal hantar je..rugi yoep...

Hadiah:
Grand Prize: Kereta Suprima S
50 x hadiah bulanan cash voucher untuk dimenangi,,,

Lawati laman web MPH Bookstore untuk maklumat lanjut

Jana wang sampingan dengan You Gov

- Khamis, 22 September 2016 No Comments
Salam pemburu extra money sekalian..=)

Harini admin nak share satu program yang dinamakan YouGov. Program yang mana kita dibayar tunai dengan hanya menjawab soalan kaji selidik online(bkn MLM..hehe). kita boleh buat di rumah atau dimana-mana sahaja. Asalkan ada sambungan internet..Penyertaan terbuka kepada semua pengguna internet yang ingin memanfaatkan internet untuk buat wang samada anda seorang pegawai, kerani pejabat, peniaga, penganggur, suri rumah dan pelajar IPT..sambil makn kacang pun boleh buat..senang tak senang?

YouGov

Tapi kene ingatlah ye...program ini tak menjanjikan anda menjadi seorang kaya-raya, tapi sekadar untuk mendapatkan 'wang saku' melalui internet bagi menampung perbelanjaan harian..




Macam best je ..Apa benda youGov ni??
**satu komuniti yang mempunyai lebih daripada 4 juta orang di seluruh pelusuk dunia yang berkongsi pandangan mereka
**Kami mengupas semua maklumat ini dan menerbitkan penemuan terpilih setiap hari di laman web kami
**Kami namakan pangkalan data kami YouGov Cube. Kami cukup yakin ia adalah rekod terbesar mengenai tabiat dan pendapat yang dikemaskini setiap hari.
**Pelbagai syarikat, kerajaan dan institusi menggunakan data kami untuk memahami gelagat bakal pelanggan mereka melalui survey yang dijalan syarikat kami.

Apa yang penting....
- Daftar percuma. Tanpa bayaran yuran keahlian.
- Pendapatan dalam Singapore Dollar (SG$) tapi boleh ditukar ke RM.
- Pendapatan terus ke akaun paypal/bank.
- Minimum bayaran SG$25 iaitu 5,000 point terkumpul.
- Kerja hanya memerlukan 5-10 minit dari masa anda

Kerja ini boleh dilakukan dirumah atau dimana-mana sahaja secara online untuk menjawab
beberapa siri soalan-soalan kaji selidik (survey) mudah. Kemudahan menjawab soalan dalam pelbagai bahasa seperti Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dll.

Macamana nak bagi cepat dapat 5000 point ea?

Jumlah point pada setiap soalan adalah antara 25-400 point. Untuk menambah lebih banyak point kita hanya perlu perkenalkan program ini kepada sesiapa yang yang berminat dengan menggunakan affiliate refer link. Macam admin buat..ada rezeki org nak share adalah rezeki kita. Kita akan mendapat 200 point apabila setiap peserta baru menjawab soalan kaji selidik.

Soalan-soalan dalam bentuk pelbagai pilihan (multiple choice). Tiada jawaban betul atau salah.Boleh cuba lah gaiss...nak tambah2 disamping kita kejor contest beriban-riban tu..
Selamat mendaftar.....
>>>>>>>Klik untuk ke lamanweb rasmi YouGov

Cabutan Wow! SSPN- i Plus 2016/2017

- Isnin, 19 September 2016 No Comments
Salam semua...
Cabutan Wow! SSPN-i  Plus kembali lagi! Lebih 300 hadiah bernilai RM1,500,000 untuk dimenangi dalam Cabutan Tahunan dan Cabutan Suku Tahun.

Peraduan SSPN

2. Cabutan Wow! SSPN-i  Plus Tahunan:
sspn

3. Cabutan Wow! SSPN-i  Plus Suku Tahun:
sspn
 4. Syarat-syarat penyertaan:

Terbuka kepada semua pendeposit SSPN-i  Plus yang membuka akaun dan mengekalkan akaun dalam tempoh promosi

Setiap RM50 layak mendapat satu  cabutan tanpa mengira pakej

Penyertaan adalah automatik

PTPTN berhak membatalkan sebarang penyertaan tanpa sebarang notis, sekiranya pendeposit didapati tidak layak dan melanggar syarat yang telah ditetapkan

Kakitangan PTPTN dan ahli keluarga (termasuk pasangan dan anak-anak) serta kakitanan Hong Leong MSIG Takaful (HLMT) tidak layak menyertai cabutan

5. Klik disini untuk pembukaan akaun dan penambahan deposit SSPN-i  Plus secara online.

PERADUAN JOM MENANG DENGAN NESCAFÉ

- Rabu, 14 September 2016 No Comments
PERADUAN JOM MENANG DENGAN NESCAFÉ



Salam pemburu hadiah sekalian..
Kami membawakan kepada anda peraduan Nesle - Jom menang dengan Nescafe. Peraduan ini berakhir 31 Oktober 2016. Anda hanya perlu membeli produk Nescafe, mengisi borang pertandingan, serta menyertakan bukti pembelian. Untuk maklumat lanjut sila ke laman web rasmi Nestle.

Peraduan Nescafe

 Hadiah untuk dimenangi

Hadiah peraduan

 Cara Penyertaan:

Cara Penyertaan



Geran Untuk Usahawan Muda Bumiputera bernilai RM500,000

- Ahad, 11 September 2016 No Comments
Salam Para Usahawan Muda Sekalian...


Laman web Teraju
Seruan untuk para usahawan muda 40 tahun kebawah untuk anda semua mengikuti pertandingan pitching idea perniagaan yang berdaya maju. Skim Usahawan Permulaan Bumiputera atau nama ringkasnya SUPERB kelolaan Teraju (Unit Peneraju Agenda Bumiputera) telah dibuka permohonannya, membolehkan usahawan berstatus Bumiputera memperoleh dana RM 500,000. peserta untuk memberikan pitching dengan memuatnaik video pitching idea perniagaan mereka yang tidak melebihi 2 minit dan mempunyai saiz kurang dari 300MB. Video tersebut perlu dimuatnaik pada halaman yang disediakan mereka, dan akan diadili oleh panel pakar Teraju. Peraduan berakhir 16 Sept 2016!!cepat gaisss....

KRITERIA KELAYAKAN :

   ++ Bumiputera Malaysia yang berumur antara 18 hingga 40 tahun
   ++ Pemohon individu, ATAU syarikat yang beroperasi kurang dari 3 tahun
   ++ Syarikat pemohon mesti dimiliki oleh Bumiputera Malaysia sekurang-kurangnya 60%
   ++ Majoriti pengarah dan pengurusan syarikat adalah Bumiputera Malaysia
    Usahawan muda yang inovatif atau usahawan yang mencari peluang kedua


SEMUA PEMOHON MESTI MENGHANTAR :

1) Borang permohonan yang lengkap di isi atas talian di Laman web rasmi TERAJU
2) Video pembentangan “elevator pitch video” untuk membentangkan idea perniagaan (durasi video tidak melebihi 120 saat)

GARIS PANDUAN VIDEO PEMBENTANGAN (ELEVATOR PITCH VIDEO) :

Dua unsur video pembentangan yang baik:

1) Huraikan masalah/ keperluan yang cuba anda selesaikan melalui idea perniagaan anda
2) Bagaimana anda hendak menyelesaikan masalah/ keperluan tersebut melalui idea perniagaan anda

Video pembentangan perlulah :

1) Ringkas
2) Mudah difahami
3) Menghuraikan bagaimana ia akan menjana pendapatan
4) Mantap

Maklumat lanjut sila ke laman web TERAJU SUPERB

Yeo's : I Love Malaysia

- Jumaat, 9 September 2016 No Comments
yoes

Salam Pemburu Hadiah sekalian,
Hari ni kami bawakan peraduan dari Yoe's...peraduan ILOVEMalaysia...hadiah sangat best wang tunai bernilai hampir RM50,000 dan banyak lagi hadiah untuk korang menang!! Jom ushar sikit..
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan

Tempoh Peraduan:

Peraduan ini akan bermula dari 28 Julai 2016 pada 12.01 pagi dan ditutup pada 9 October 2016 pukul 11.59 malam


Cara nak sertai :
yoes

Yoe's


Untuk mengambil bahagian dalam Peraduan ini, Peserta Yang Layak hendaklah mematuhi setiap satu yang berikut:-

    Langkah 1
Beli mana-mana makanan atau minuman Yeogurt, Yeo’s, Justea, SoyRich dan/atau Cintan (“Produk Yeo’s) bernilai RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi. Resit Rasmi kedai mesti dicetak dengan jelas jenama produk Yeo’s dan nilai dicetak dengan jelas yang bertarikh dalam Tempoh Peraduan.
Pembelian berjumlah RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi adalah bersamaan dengan 1 penyertaan peraduan.

    Langkah 2
Sertai Akaun Rasmi WeChat Yeo’s Malaysia dengan mengimbas kod QR pada Produk Yeo’s, Bahan-Bahan POS atau dengan menambah ID WeChat: YeosMalaysia
     
    Langkah 3
Lampirkan foto Resit Rasmi sebagai bukti pembelian. Masukkan nilai pembelian and jumlah bilangan pek/tin/botol yang telah dibeli dan hantarkan melalui Akaun Rasmi WeChat Yeo’s Malaysia. Setiap kuantiti Produk Yeogurt, Yeo’s, Justea, Soyrich atau Cintan perlu diasing dengan jelas mengikut produk kategorinya. Pelampiran foto hendaklah memenuhi kriteria yang berikut:-

        ++Foto hendaklah menunjukkan dengan jelas nilai dan kuantiti pembelian Produk Yeogurt, Yeo’s, Justea, Soyrich atau Cintan dan nombor Resit Rasmi. Resit Rasmi yang berlipat tidak akan diterima.
        ++Foto-foto hendaklah memenuhi standard kualiti visual yang minima. Kejelasan imej yang terjejas oleh pencampuran warna, kekasaran, kekaburan, pendedahan berlebihan, artifak mampatan atau lain-lain degradasi yang jelas kelihatan tidak akan diterima dan akan dibatalkan.

    Langkah 4
 Apabila penyertaan berjaya diterima, Peserta Layak hendaklah menjawab satu soalan mudah. Penganjur mungkin mengubah/menggilirkan soalan-soalan semasa Tempoh Peraduan pada bila-bila masa menurut budi bicara mutlaknya.

    Langkah 5
Simpan foto Resit Rasmi untuk tujuan pengesahan.
Peserta Layak boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang mereka mahu. Jumlah penyertaan yang diterima akan bergantung kepada nilai pembelian Produk Yeo’s yang tercatat pada setiap resit. Setiap pembelian bernilai RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi adalah bersamaan dengan satu penyertaan (contohnya, RM 10.00 = 2 penyertaan peraduan)



Hadiah :
Yoes

Cabutan Mingguan
Hadiah Mingguan
10 x Wang Tunai RM 300.00

Jadual Cabutan Mingguan
Minggu 1 – 28 Julai 2016 to 5 Ogos 2016
Minggu 2 – 6 Ogos 2016 to 12 Ogos 2016
Minggu 3 – 13 Ogos 2016 to 19 Ogos 2016
Minggu 4 – 20 Ogos 2016 to 26 Ogos 2016
Minggu 5 – 27 Ogos 2016 to 2 September 2016
Minggu 6 – 3 September 2016 to 9 September 2016
Minggu 7 – 10 September 2016 to 16 September 2016
Minggu 8 – 17 September 2016 to 23 September 2016
Minggu 9 – 24 September 2016 to 30 September 2016
Minggu 10 – 1 October – 9 October 2016

Cabutan Utama
Hadiah Utama:
1 x Wang Tunai RM 10,000.00 + 1 x Drone (bernilai RM 1,000.00)

Hadiah Pertama:
1 x Wang Tunai RM5,000.00

Hadiah Kedua:
2 x Wang Tunai RM 2,000.00

Hadiah Ketiga:
3 x Wang Tunai RM 1,000.00
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan



#RentakBahagia

- Rabu, 7 September 2016 No Comments
Salam Pemburu Hadiah sekalian,

#RentakBahagia

Semperna merayakan bulan Ogos sebagai bulan yang penuh dengan cinta, Yeo meraikan bulan kemerdekaan ini dengan melancarkan peraduan Yeo 'I Love Malaysia' season 2. Mereka juga memperkenalkan duta Yeo Yeogurt iaitu pasangan, Akim Ahmad dan Stacy Anam, untuk bersama sesama warga Malaysia untuk mengikuti #RentakBahagia dalam merayakan 59 tahun Malaysia Merdeka.



Rentak bahagia


Contest ini bertujuan untuk mengumpulkan semua rakyat Malaysia untuk menyebarkan cinta kepada orang tersayang 
termasuklah keluarga, teman, masyarakat dan negara yang kita cintai ini. Yeos mensasarkan untuk mengumpulkan 10,000 foto & video melalui Instagram dengan caption #RentakBahagia Bersama #YeosYeogurt.
Peraduan Berakhir 15 Oktober 2016.

Cara-cara
Langkah2
 Hadiah

Grand Prize :
Tiket ke KOREA untuk 3x pemenang bersama pasangan masing-masing (6 tiket)

Hadiah Saguhati:
4 tiket ke Taman Tema Di Malaysia untuk 1 keluarga. Setiap minggu (11 minggu) 1 pemenang akan dipilih.
Maklumat lanjut sila ke laman web Yoes

Peraduan Ibu Bestari, Keluarga Berseri

- Isnin, 5 September 2016 No Comments
Sertai Peraduan Ibu Bestari, Keluarga Berseri dan peluang memenangi pakej percutian pilihan keluarga. Peraduan ini berakhir pada 15 Oktober 2016..
Untuk download borang serta maklumat lanjut sila Laman web rasmi peraduan.

Peraduan Ibu Bestari

 Cara Penyertaan:
Cara Penyertaan

Syarat Penyertaan
Syarat peraduan
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan

Peraduan We Are Family

- Ahad, 4 September 2016 No Comments
Salam Ahad Pemburu Hadiah...
Anda masih tido? Bangun segera untuk menyertai peraduan double awesome dari eveready dengan total hadiah sehingga RM500,000. Dengan pembelian minimum RM10 produk Eveready atau Energizer dalam resit tunggal dari pasaraya atau kedai yang mengambil bahagian (wajib beli kek kedai/pasaraya ni taw) anda layak untuk hantarkan penyertaan dalam peraduan ini. 1 resit= 1 penyertaan. Peraduan berakhir 30 Sept 2016 ni..
Sila ke Laman web rasmi eveready untuk menyertai..

Peraduan Eveready

Ini kedai / pasaraya yang mengambil bahagian:
kedai ambil bahagian
Hadiah:
Saja nak bagi hampa semua lagi teruja, selain hadiah utama (kondo kau) ni lagi 18 hadiah yg boleh dimenangi:



http://adf.ly/1dhotL

Bagaimana nak sertai peraduan sempoi ni:

Bagaimana cara

Maklumat lanjut berkaitan peraduan boleh layari laman web rasmi eveready

Peraduan Tunjukkan Kemesraan Keluarga

- Sabtu, 3 September 2016 No Comments
Salam Hujung Minggu para pemburu hadiah sekalian,

Jom sertai peraduan awesome dari Nestle Everyday- Tunjukkan Kemesraan Keluarga. Yang menariknya peraduan ini menawarkan hadiah lumayan sehingga RM100,000...wowowowow...bestkan.. peraduan ni senang sangat nak sertai tunjukkan sahaja kemesraan anda bersama keluarga tersayang..dan....upload di borang peraduan

Peraduan Tunjukkan Kemesraan Keluarga

Bro...saya takde keluarga..cemana nak buat??
Hmm...ko takde keluarga tapi berminat nak join eh? Ko pegilah pinjam family sesape..jiran ko pun boleh...huhu...(kidding2)

Ok..jom kita lihat details peraduan yang awesome ni..

Bagaimana nak sertai?
Langkah demi langkah

Langkah demi langkah

Langkah 1
langkah 1

Langkah 2
langkah2




Langkah 3
Siap...Hantar =)

Maklumat lanjut sila ke website rasmi Nestle

Ni contoh2 pic keluarga yang awesome dan sangat mesra la admin rase...(boleh menang ni..)
pic1

Pic2

Pic3