Peraduan Semasa

Latest Posts

Sunsweet: Peraduan Sunsweet Year End Contest

- Rabu, 28 Disember 2016 No Comments

Peraduan meraikan akhir tahun Sunsweet ini menawarkan hadiah bekalan Sunsweet ( detail di lihat di hujung post ;)

[PERADUAN TAMAT PADA : 1.1.2017]

Bagaimana nak sertai?
1) Like facebook  "Sunsweet Malaysia"

2) Siapkan resepi menggunakan produk Sunsweet. Tangkap gambar resepi dan post ke wall FB anda, jangan lupa tulis sekali ramuan dan cara penyediaan resepi anda.

3) Letak hashtag #sunsweet2016recipe untuk setiap paparan di wall anda.

Peserta dibenarkan untuk memuat naik lebih dari 1 resepi

Hadiah
  • Resipi paling terbaik (mungkin merujuk kepada sedapnya menu, dan boleh jadi juga banyak like di wall) dan kreatif akan memenangi RM 500 tunai baucar + 3 bulan bekalan SunSweet

Sebelum post ke wall, jom ingat balik:
  • Tarikh tutup permohonan ialah 1 Januari 2017, jam 11.59 malam. 
  • Pemenang akan dihubungi melalui mesej peribadi sebelum 1 Februari 2017.

MPPD: Peraduan Port Dickson Wefie

- Selasa, 27 Disember 2016 No Comments
MPPD (Majlis Perbandaran Port Dickson) membawakan anda peraduan Port Dickson Wefie.

[PERADUAN TAMAT PADA: 15.1 2017]

Hadiah menarik sehingga RM3500 menjadi taruhan. Sebelum kita ke peraduan mudah ini, jom kita tengok hadiah-hadiahnya:-

Hadiah:
  • Tempat Pertama: RM1500, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Kedua: RM1000, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Ketiga: RM 500, sijil penghargaan dan plak
  • Pemenang Tagline Terbaik: RM500.00
Pertandingan bermula 15 Disember 2016 hingga 15 Januari 2017. Lokasi pelancongan utama akan disenaraikan sebagai destinasi “wefie”. Tentunya anda perlu wefie di lokasi terpilih untuk berpeluang memenangi hadiah lumayan.

Bagaimana nak sertai?
1. Peserta perlu bergambar “wefie” (bersama rakan - rakan melebihi seorang) di lokasi wajib dengan aksi dan gaya yang paling kreatif dan menarik.Lokasi berikut adalah:-
  • Pusat Ikan Hiasan Port Dickson
  • Kompleks Sejarah Pengkalan Kempas Port Dickson
  • Muzium dan Kota Lukut
  • Muzium Tentera Darat Port Dickson
  • Pantai Cahaya Negeri , dan

2. Satu lokasi menarik yang jarang diketahui umum (tidak popular lagi) seperti kawasan pelancongan, tempat bersejarah atau destinasi menarik lainnya. Hantar dan post 2 gambar ke dalam wall FB sendiri secara Public.

Aktifkan hashtag #portdicksonwefie setiap kali anda post ke wall FB anda.. Tulis di ruang komen ini..SAYA SERTAI supaya pihak urus setia boleh melihat post anda di wall fb sendiri bagi menilai jumlah likers tertinggi.

Syarat Pertandingan
1. Pertandingan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia kecuali pihak urusetia pertandingan;

2. Penyertaan adalah PERCUMA;

3. Gambar Kreatif “Wefie” dan Tagline Menarik yang dihantar mestilah yang asli dan belum pernah digunakan untuk sebarang pertandingan dan penerbitan serta dimuatnaik di antara 15 Disember 2016 sehingga 15 Januari 2017; Wefie adalah mengambil gambar beramai - ramai, manakala selfie ( swafoto ) adalah mengambil gambar secara berseorangan. Peserta yang mengambil gambar secara selfie ( swafoto ) secara automatik akan terbatal penyertaan pertandingan. 

4. Suntingan atau ubahsuai seperti pengubahan brightness, cropping, softening dan sharpening terhadap hasil kerja menggunakan aplikasi instagram adalah dibenarkan. Teknik cantuman gambar (collage technique), super impose, trick photographs, dan gambar dimanupulasi adalah tidak dibenarkan;

5. Peserta bebas menggunakan sebarang jenis iPhone/iPad atau sebarang peralatan yang
menggunakan sistem ANDROID;

6. Setiap hasil kerja perlu mempunyai maklumat seperti berikut:-
  • Nama peserta
  • Lokasi gambar
  • Hashtag - #portdicksonwefie
Tagline : menggunakan bahasa kebangsaan atau dwi bahasa (Bahasa Inggeris sahaja)

7. Pemenang-pemenang akan diumumkan pada bulan Februari 2017 semasa Sambutan Majlis Perbandaran Port Dickson Ke – 15 (*tertakluk kepada perubahan)

8. Kos penyertaan pertandingan ini ditanggung sendiri;

9. Setiap penyertaan perlu memasukkan tagline menarik dan kreatif sebagai satu tarikan orang ramai untuk datang ke Port Dickson.

10. Segala bahan dokumen bergambar dan tagline yang terpilih adalah menjadi hak MPPD dan pihak MPPD berhak menggunapakai gambar dan tagline tersebut untuk tujuan promosi dan komersial.

11. Urus setia pertandingan tidak layak menyertai pertandingan ini.

Sebelum nak sertai...
1. Peserta perlu LIKE Page Facebook My Port Dickson
2. Penyertaan perlu memasukkan gambar “wefie” sekurang –kurangnya 2 orang dan ke atas.
3. Penyertaan peserta juga mestilah SHARE gambar pertandingan di wall facebook peserta secara “Public”, tekan hashtag #portdicksonwefie
4. Tarikh tutup penyertaan 15 Januari 2016, jam 12.00 tengah malam.
5. Gambar-gambar wefie dan tagline terbaik akan ditayangkan kepada umum.
6. Keputusan panel hakim adalah muktamad.

Menuai hasil di Yougov

- No Comments
Salam sejahtera kepada semua sahabat PeraduanMalaysia,

Harini admin happy sangat sebab dapat rezeki terpijak, dari program yougov. Alhamdulillah..Admin ada ceritakan di sini>>>jana wang sampingan dengan Yougov pada post yang lepas. 
Sape yang nak try bolehlah..dijamin bukan scam, dan dah nama pun kerja sampingan sambil makan kacang depan TV pun boleh buat survey yang die bagi. Tak lah banyak mana pun RM75 saje..tapi oklah kan untuk duit samping-samping..hehe..duit tu boleh la tambah-tambah nak beli pampers anak offer di Lazada. Harga pampers lebih kurang RM85 dapat 4 pack kau...so dengan cash RM75 tadi tambah RM10 je lagi...bijak tak saya..hehe..ini lah yang saya kata duit buat tambah-tambah..zaman barang naik ni memang kena bijak dan rebut peluang untuk buat duit lebih kan.

Bukti....=)

Tips
➨ Rajin-rajin buka web rasmi yougov untuk update survey terkini
➨ Join program referral yougov dan ajak rakan-rakan, saudara mara dan rakan sekerja untuk join program ni....dengan cara ni lebih cepat dapat points...

Selamat berjaya semua sahabat!!!

Prosper For Gold Contest dari F&N (100 Plus)

- Jumaat, 23 Disember 2016 No Comments

 100plus2 
Salam Sejahtera semua!!

Apa khabar hari ni? Hari ni sy nak share peraduan dari F&N (100 Plus). Hadiah yang sangat menyilaukan mata namun sangat sangat berbaloi kalau dapat..menang Teloq Emas 100g habaq hang..jom la pakat join, mana taw rezeki awal tahun kan...<<Laman rasmi Pertandingan>>
Pertandingan 15 Dec 2016 sehingga 8 Feb 2017

CARA PERTANDINGAN
 100plus

Senarai bukti pembelian
 100plus3

HADIAH
 100plus4


>>>> Ke laman Web Rasmi Pertandingan>>>>

>>>> Muat Turun Borang Peraduan<<<<<

Taufan Wang Tunai Melanda di Marry Brown

- Khamis, 22 Disember 2016 No Comments

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,

Harini, admin nak share satu peraduan yang sangat simple...maunyer tak simple..simple sangat...
Senangnya nak menang! ,  .
👉 Just spend RM25 & keatas
👉 Isi borang & kepilkan sekali resit belian👦
👉 & masukkan dalam peti pos (box dalam Marry Brown bukan dekat pej. pos 😁😁)
Senang je!

Peraduan senang ini dibawakan oleh Marry Brown antara rangkaian makanan segera yang terkenal di Malaysia ni. Peraduan berakhir 8 Januari 2017.

Maklumat lanjut sila ke fb Marry Brown


Hadiah-hadiah
Hadiah Utama x3 – Wang Tunai bernilai RM10,000 untuk setiap pemenang. 
(3 pemenang)

Hadiah Mingguan x18 – Wang Tunai bernilai RM1,000 untuk setiap pemenang. 
(18 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu)
 
Hadiah Sagu Hati x300 – Baucar MB bernilai RM100 untuk setiap pemenang. 
(300 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu) 

>>>PENTING<<<< 
↠Salinan fotostat borang penyertaan dibenarkan. Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang diingini dengan syarat setiap penyertaan mesti disertakan dengan bukti pembelian seperti yang dikehendaki.
↠Peraduan ini berakhir pada 8 Januari 2017. Semua penyertaan mesti diterima oleh Penganjur sebelum 11:59 malam pada 8 Januari 2017 untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Utama. Penyertaan yang lewat diterima tidak akan dilayani. Untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Mingguan dan Hadiah Sagu Hati, penyertaan mesti diterima sebelum 11:59 malam pada hari akhir tempoh peraduan. Penyertaan yang diterima selepas 11:59 malam akan dirangkumkan dalam peraduan Mingguan seterusnya. 

Maklumat lanjur sila ke laman fb Marry Brown



 


Nak Beli belah Free di TESCO?

- Rabu, 21 Disember 2016 No Comments
Peraduan-tesco-supermarket-sweep daripada NESTLE
 contest

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,
Nak beli belah secara percuma di TESCO? Jom kita tengok peraduan terbaru daripada Nestle ni. Peraduan-tesco-supermarket-sweep.
Peraduan akan diadakan dari 08/12/2016 hingga 01/02/2017

>>>Penting<<<
Untuk menyertai Peraduan, Peserta mesti membeli mana-mana produk NESTLÉ yang turut serta bernilai sekurang-kurangnya Ringgit Malaysia Tiga Puluh Lapan [RM38] KECUALI semua susu formula bayi NESTLÉ dan produk Dolce Gusto, dalam satu resit bercetak dari mana-mana gedung TESCO yang turut serta sepanjang Tempoh Peraduan.
Satu resit bercetak TESCO yang asal mesti menunjukkan produk NESTLÉ turut serta yang dibeli, dengan jumlah pembelian, nama gedung, nombor resit dan tarikh pembelian dinyatakan dengan jelas
pada resit bercetak.

Langkah demi langkah:
Setiap penyertaan Peraduan mesti mengandungi kod penting – NESTLE, diikuti dengan [#],
nombor resit TESCO (nombor 16 angka penuh yang ditunjukkan di bahagian bawah resit TESCO), diikuti dengan [#],
nama penuh, diikuti dengan [#],
nombor kad pengenalan diikuti dengan [#],
jumlah pembelian produk NESTLÉ
[“Butir-Butir Dikehendaki”].
Butir-Butir Dikehendaki mesti ditaip dalam satu [1] baris dan dikemukakan/dihantar melalui WhatsApp ke
016-7476813.
Contoh WhatsApp:
NESTLE#0504601817239603#LEE AH MOY#970101015202#RM41.20

Hadiah-hadiah
👉Hadiah Utama (8X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Tiga Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM3,888] sahaja.

👉Hadiah Saguhati (10X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Satu Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM1,888] sahaja.

Maklumat Lanjut sila ke laman web Rasmi Nestle

Kuasai Kesegaran Dengan Rexona dan CLEAR

- Khamis, 8 Disember 2016 No Comments
R&C

Salam warga peraduanmalaysia,

Hari ni admin nak share peraduan gabungan meletop antara Rexona dan CLEAR iaitu peraduan Kuasai kesegaran dengan Rexona dan CLEAR.
Peraduan Bermula 1 Dec sehingga 30 Dec 2016.

Macam mana nak join?
 

Beli
Pek Rexona / Clear bernilai RM15

Jawab
jawab (2) soalan mudah
1) Adakah Rexona memberikan anda 0% peluh dan kesan (Ya / Tidak)
2) Adakah CLEAR memberikan anda tiada kelemumur dan minyak? (ya / Tidak)

MMS/ Whatsapp
Hantar jawapan yang betul bersama nama, no MyKAD bersama gambar resit pembelian ke 011-2629 2160. Peserta akan mendapat balasan mesej melalui aplikasi WhatsApp dalam tempoh 72 jam (hari bekerja). Jawab YA/TIDAK kepada mesej Notis Privasi yang akan diberikan oleh pihak Penganjur dan sertakan butiran peribadi seperti Nama Penuh, No. Kad Pengenalan, Alamat Penuh dan E-Mel.

HADIAH
Anda berpeluang memenangi hadiah keseluruhan bernilai sehingga RM100,000!!
R&C

HADIAH MINGGUAN & PENEBUSAN
Hadiah Utama Peraduan:
Samsung S7 Edge x 4 pemenang

Hadiah Utama Harian:
Casio G Shock GA110 x 2 pemenang setiap hari (44 pemenang keseluruhan)

Hadiah Kedua Harian:
Ray-Ban Wayfarer x 2 pemenang setiap hari (44 pemenang keseluruhan)

Hadiah Ketiga Harian:
Baucar tunai bernilai RM100 x 6 pemenang setiap hari (136 pemenang keseluruhan)

Hadiah Saguhati Harian:
Hamper Rexona Clear bernilai RM50 x 10 pemenang setiap hari (220 pemenang keseluruhan)

**Setiap Pemenang yang terpilih hanya berhak memenangi satu (1) Hadiah peraduan sahaja (yang mana nilai yang tertinggi) dan untuk Hadiah Saguhati Harian, pemenang boleh memenangi lebih dari SATU (1) kali.

Penting

Untuk menyertai Peraduan ini dan agar berpeluang memenanginya, semua Peserta hendaklah membeli mana-mana jenama REXONA/CLEAR yang bernilai minima RM15 di dalam satu (1) resit pembelian dari mana-mana gedung/pasaraya besar/kedai runcit yang mengambil bahagian layak untuk satu (1) penyertaan.
  • Setiap pembelian minima RM15 (di dalam satu resit pembelian) layak untuk satu (1) penyertaan; manakala setiap nilai resit dalam gandaan RM15 (yang seterusnya) layak untuk satu (1) penyertaan.
  • Sebagai contoh: resit pembelian produk Unilever yang bernilai/berjumlah RM120 (di dalam satu resit) membolehkan peserta layak untuk lapan (8) penyertaan.
  • Setiap pembelian yang bernilai (dalam gandaan) RM15 pada mana-mana produk yang mengambil bahagian akan diberi satu (1) mata. Peserta hanya perlu menghantar satu (1) penyertaan (untuk setiap resit pembelian) sahaja walaupun nilainya lebih dari RM15. Pihak penganjur akan mengambil kira jumlah pembelian oleh setiap peserta.
  • Setiap resit pembelian untuk produk yang mengambil bahagian yang melibatkan perpuluhan sen tidak akan diambil kira.
  • Sebagai contoh: Resit pembelian produk Unilever yang mengambil bahagian yang berharga RM60.30 akan dikira sebagai empat (4) mata sahaja.

Peserta yang mempunyai jumlah mata terkumpul tertinggi bersama dengan jawapan yang betul kepada soalan yang tertera di dalam borang penyertaan/laman sesawang, akan dipilih sebagai Pemenang Keseluruhan/Harian.


Maklumat lanjut, sila ke laman web rasmi peraduan

Domino Pizza: Peraduan The Perfect Deal Contest (Beserta Jawapan)

- Isnin, 10 Oktober 2016 No Comments


Domino datang dengan peraduan lumayan: The perfect Deal. Cara menyertainya adalah anda perlu membeli Perfect Deal, bagi melayakkan menyertai peraduan dengan menjawab 2 soalan mudah.

Lebih menarik lagi, dengan setiap penyertaan, anda akan mendapat e- kupon Pizza biasa  bernilai RM26.80!

Cara menyertai:

1. Beli set kombo The Perfect Deal

2. Ambil nombor Order ID

3. Jawab 2 soalan mudah, (jawapan ada dalam gambar paling bawah)


Tempoh Penyertaan : 4 Oktober - 16 November 2016

Contoh jawapan yang betul ;)


Semak lanjut di web Domino

Safi Shayla: Peraduan Warnai duniamu dengan SAFI Shayla

- Rabu, 5 Oktober 2016 1 Comment

Belanja RM20 untuk produk Safi Shayla, anda berpeluang memenangi sebuah Vespa cute!

Dengan pembelian minima RM20 Safi Shayla dalam satu resit anda boleh hantarkan penyertaan dalam peraduan ini.

Anda perlu mewarna lukisan dalam borang peraduan mengikut kreativiti anda.

Pemenang dalam peraduan ini dtentukan berdasarkan kreativiti mewarna lukisan.





Durasi Peraduan: 1 Ogos - 31 Oktober 2016

Dapatkan borang di sini

Meraikan 110 tahun MPH Bookstore

- Selasa, 27 September 2016 No Comments
Salam pemburu hadiah sekalian...
Peraduan datang lagi dengan peraduan daripada MPH Bookstore sempena ulangtahun ke 110 tahun syarikat mereka..gila lama ya...Peraduan berakhir sehingga 31 Disember 2016.
MPH

Peraduan mudah..
1) Pergi ke MPH Bookstore...beli belah disana..minima RM50
2) Isi borang..isi betul-betul, kalau salah disqualified.....
3) Hantar

Pemenang akan dinilai berdasarkan jawapan betul dan minima belanja RM50 ye, jadi silalah google jawapan bagi betoi..jngn ko tibai asal hantar je..rugi yoep...

Hadiah:
Grand Prize: Kereta Suprima S
50 x hadiah bulanan cash voucher untuk dimenangi,,,

Lawati laman web MPH Bookstore untuk maklumat lanjut

Jana wang sampingan dengan You Gov

- Khamis, 22 September 2016 No Comments
Salam pemburu extra money sekalian..=)

Harini admin nak share satu program yang dinamakan YouGov. Program yang mana kita dibayar tunai dengan hanya menjawab soalan kaji selidik online(bkn MLM..hehe). kita boleh buat di rumah atau dimana-mana sahaja. Asalkan ada sambungan internet..Penyertaan terbuka kepada semua pengguna internet yang ingin memanfaatkan internet untuk buat wang samada anda seorang pegawai, kerani pejabat, peniaga, penganggur, suri rumah dan pelajar IPT..sambil makn kacang pun boleh buat..senang tak senang?

YouGov

Tapi kene ingatlah ye...program ini tak menjanjikan anda menjadi seorang kaya-raya, tapi sekadar untuk mendapatkan 'wang saku' melalui internet bagi menampung perbelanjaan harian..




Macam best je ..Apa benda youGov ni??
**satu komuniti yang mempunyai lebih daripada 4 juta orang di seluruh pelusuk dunia yang berkongsi pandangan mereka
**Kami mengupas semua maklumat ini dan menerbitkan penemuan terpilih setiap hari di laman web kami
**Kami namakan pangkalan data kami YouGov Cube. Kami cukup yakin ia adalah rekod terbesar mengenai tabiat dan pendapat yang dikemaskini setiap hari.
**Pelbagai syarikat, kerajaan dan institusi menggunakan data kami untuk memahami gelagat bakal pelanggan mereka melalui survey yang dijalan syarikat kami.

Apa yang penting....
- Daftar percuma. Tanpa bayaran yuran keahlian.
- Pendapatan dalam Singapore Dollar (SG$) tapi boleh ditukar ke RM.
- Pendapatan terus ke akaun paypal/bank.
- Minimum bayaran SG$25 iaitu 5,000 point terkumpul.
- Kerja hanya memerlukan 5-10 minit dari masa anda

Kerja ini boleh dilakukan dirumah atau dimana-mana sahaja secara online untuk menjawab
beberapa siri soalan-soalan kaji selidik (survey) mudah. Kemudahan menjawab soalan dalam pelbagai bahasa seperti Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dll.

Macamana nak bagi cepat dapat 5000 point ea?

Jumlah point pada setiap soalan adalah antara 25-400 point. Untuk menambah lebih banyak point kita hanya perlu perkenalkan program ini kepada sesiapa yang yang berminat dengan menggunakan affiliate refer link. Macam admin buat..ada rezeki org nak share adalah rezeki kita. Kita akan mendapat 200 point apabila setiap peserta baru menjawab soalan kaji selidik.

Soalan-soalan dalam bentuk pelbagai pilihan (multiple choice). Tiada jawaban betul atau salah.Boleh cuba lah gaiss...nak tambah2 disamping kita kejor contest beriban-riban tu..
Selamat mendaftar.....
>>>>>>>Klik untuk ke lamanweb rasmi YouGov

Cabutan Wow! SSPN- i Plus 2016/2017

- Isnin, 19 September 2016 No Comments
Salam semua...
Cabutan Wow! SSPN-i  Plus kembali lagi! Lebih 300 hadiah bernilai RM1,500,000 untuk dimenangi dalam Cabutan Tahunan dan Cabutan Suku Tahun.

Peraduan SSPN

2. Cabutan Wow! SSPN-i  Plus Tahunan:
sspn

3. Cabutan Wow! SSPN-i  Plus Suku Tahun:
sspn
 4. Syarat-syarat penyertaan:

Terbuka kepada semua pendeposit SSPN-i  Plus yang membuka akaun dan mengekalkan akaun dalam tempoh promosi

Setiap RM50 layak mendapat satu  cabutan tanpa mengira pakej

Penyertaan adalah automatik

PTPTN berhak membatalkan sebarang penyertaan tanpa sebarang notis, sekiranya pendeposit didapati tidak layak dan melanggar syarat yang telah ditetapkan

Kakitangan PTPTN dan ahli keluarga (termasuk pasangan dan anak-anak) serta kakitanan Hong Leong MSIG Takaful (HLMT) tidak layak menyertai cabutan

5. Klik disini untuk pembukaan akaun dan penambahan deposit SSPN-i  Plus secara online.

PERADUAN JOM MENANG DENGAN NESCAFÉ

- Rabu, 14 September 2016 No Comments
PERADUAN JOM MENANG DENGAN NESCAFÉ



Salam pemburu hadiah sekalian..
Kami membawakan kepada anda peraduan Nesle - Jom menang dengan Nescafe. Peraduan ini berakhir 31 Oktober 2016. Anda hanya perlu membeli produk Nescafe, mengisi borang pertandingan, serta menyertakan bukti pembelian. Untuk maklumat lanjut sila ke laman web rasmi Nestle.

Peraduan Nescafe

 Hadiah untuk dimenangi

Hadiah peraduan

 Cara Penyertaan:

Cara Penyertaan



Geran Untuk Usahawan Muda Bumiputera bernilai RM500,000

- Ahad, 11 September 2016 No Comments
Salam Para Usahawan Muda Sekalian...


Laman web Teraju
Seruan untuk para usahawan muda 40 tahun kebawah untuk anda semua mengikuti pertandingan pitching idea perniagaan yang berdaya maju. Skim Usahawan Permulaan Bumiputera atau nama ringkasnya SUPERB kelolaan Teraju (Unit Peneraju Agenda Bumiputera) telah dibuka permohonannya, membolehkan usahawan berstatus Bumiputera memperoleh dana RM 500,000. peserta untuk memberikan pitching dengan memuatnaik video pitching idea perniagaan mereka yang tidak melebihi 2 minit dan mempunyai saiz kurang dari 300MB. Video tersebut perlu dimuatnaik pada halaman yang disediakan mereka, dan akan diadili oleh panel pakar Teraju. Peraduan berakhir 16 Sept 2016!!cepat gaisss....

KRITERIA KELAYAKAN :

   ++ Bumiputera Malaysia yang berumur antara 18 hingga 40 tahun
   ++ Pemohon individu, ATAU syarikat yang beroperasi kurang dari 3 tahun
   ++ Syarikat pemohon mesti dimiliki oleh Bumiputera Malaysia sekurang-kurangnya 60%
   ++ Majoriti pengarah dan pengurusan syarikat adalah Bumiputera Malaysia
    Usahawan muda yang inovatif atau usahawan yang mencari peluang kedua


SEMUA PEMOHON MESTI MENGHANTAR :

1) Borang permohonan yang lengkap di isi atas talian di Laman web rasmi TERAJU
2) Video pembentangan “elevator pitch video” untuk membentangkan idea perniagaan (durasi video tidak melebihi 120 saat)

GARIS PANDUAN VIDEO PEMBENTANGAN (ELEVATOR PITCH VIDEO) :

Dua unsur video pembentangan yang baik:

1) Huraikan masalah/ keperluan yang cuba anda selesaikan melalui idea perniagaan anda
2) Bagaimana anda hendak menyelesaikan masalah/ keperluan tersebut melalui idea perniagaan anda

Video pembentangan perlulah :

1) Ringkas
2) Mudah difahami
3) Menghuraikan bagaimana ia akan menjana pendapatan
4) Mantap

Maklumat lanjut sila ke laman web TERAJU SUPERB

Yeo's : I Love Malaysia

- Jumaat, 9 September 2016 No Comments
yoes

Salam Pemburu Hadiah sekalian,
Hari ni kami bawakan peraduan dari Yoe's...peraduan ILOVEMalaysia...hadiah sangat best wang tunai bernilai hampir RM50,000 dan banyak lagi hadiah untuk korang menang!! Jom ushar sikit..
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan

Tempoh Peraduan:

Peraduan ini akan bermula dari 28 Julai 2016 pada 12.01 pagi dan ditutup pada 9 October 2016 pukul 11.59 malam


Cara nak sertai :
yoes

Yoe's


Untuk mengambil bahagian dalam Peraduan ini, Peserta Yang Layak hendaklah mematuhi setiap satu yang berikut:-

    Langkah 1
Beli mana-mana makanan atau minuman Yeogurt, Yeo’s, Justea, SoyRich dan/atau Cintan (“Produk Yeo’s) bernilai RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi. Resit Rasmi kedai mesti dicetak dengan jelas jenama produk Yeo’s dan nilai dicetak dengan jelas yang bertarikh dalam Tempoh Peraduan.
Pembelian berjumlah RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi adalah bersamaan dengan 1 penyertaan peraduan.

    Langkah 2
Sertai Akaun Rasmi WeChat Yeo’s Malaysia dengan mengimbas kod QR pada Produk Yeo’s, Bahan-Bahan POS atau dengan menambah ID WeChat: YeosMalaysia
     
    Langkah 3
Lampirkan foto Resit Rasmi sebagai bukti pembelian. Masukkan nilai pembelian and jumlah bilangan pek/tin/botol yang telah dibeli dan hantarkan melalui Akaun Rasmi WeChat Yeo’s Malaysia. Setiap kuantiti Produk Yeogurt, Yeo’s, Justea, Soyrich atau Cintan perlu diasing dengan jelas mengikut produk kategorinya. Pelampiran foto hendaklah memenuhi kriteria yang berikut:-

        ++Foto hendaklah menunjukkan dengan jelas nilai dan kuantiti pembelian Produk Yeogurt, Yeo’s, Justea, Soyrich atau Cintan dan nombor Resit Rasmi. Resit Rasmi yang berlipat tidak akan diterima.
        ++Foto-foto hendaklah memenuhi standard kualiti visual yang minima. Kejelasan imej yang terjejas oleh pencampuran warna, kekasaran, kekaburan, pendedahan berlebihan, artifak mampatan atau lain-lain degradasi yang jelas kelihatan tidak akan diterima dan akan dibatalkan.

    Langkah 4
 Apabila penyertaan berjaya diterima, Peserta Layak hendaklah menjawab satu soalan mudah. Penganjur mungkin mengubah/menggilirkan soalan-soalan semasa Tempoh Peraduan pada bila-bila masa menurut budi bicara mutlaknya.

    Langkah 5
Simpan foto Resit Rasmi untuk tujuan pengesahan.
Peserta Layak boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang mereka mahu. Jumlah penyertaan yang diterima akan bergantung kepada nilai pembelian Produk Yeo’s yang tercatat pada setiap resit. Setiap pembelian bernilai RM 5.00 di dalam satu Resit Rasmi adalah bersamaan dengan satu penyertaan (contohnya, RM 10.00 = 2 penyertaan peraduan)



Hadiah :
Yoes

Cabutan Mingguan
Hadiah Mingguan
10 x Wang Tunai RM 300.00

Jadual Cabutan Mingguan
Minggu 1 – 28 Julai 2016 to 5 Ogos 2016
Minggu 2 – 6 Ogos 2016 to 12 Ogos 2016
Minggu 3 – 13 Ogos 2016 to 19 Ogos 2016
Minggu 4 – 20 Ogos 2016 to 26 Ogos 2016
Minggu 5 – 27 Ogos 2016 to 2 September 2016
Minggu 6 – 3 September 2016 to 9 September 2016
Minggu 7 – 10 September 2016 to 16 September 2016
Minggu 8 – 17 September 2016 to 23 September 2016
Minggu 9 – 24 September 2016 to 30 September 2016
Minggu 10 – 1 October – 9 October 2016

Cabutan Utama
Hadiah Utama:
1 x Wang Tunai RM 10,000.00 + 1 x Drone (bernilai RM 1,000.00)

Hadiah Pertama:
1 x Wang Tunai RM5,000.00

Hadiah Kedua:
2 x Wang Tunai RM 2,000.00

Hadiah Ketiga:
3 x Wang Tunai RM 1,000.00
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan



#RentakBahagia

- Rabu, 7 September 2016 No Comments
Salam Pemburu Hadiah sekalian,

#RentakBahagia

Semperna merayakan bulan Ogos sebagai bulan yang penuh dengan cinta, Yeo meraikan bulan kemerdekaan ini dengan melancarkan peraduan Yeo 'I Love Malaysia' season 2. Mereka juga memperkenalkan duta Yeo Yeogurt iaitu pasangan, Akim Ahmad dan Stacy Anam, untuk bersama sesama warga Malaysia untuk mengikuti #RentakBahagia dalam merayakan 59 tahun Malaysia Merdeka.



Rentak bahagia


Contest ini bertujuan untuk mengumpulkan semua rakyat Malaysia untuk menyebarkan cinta kepada orang tersayang 
termasuklah keluarga, teman, masyarakat dan negara yang kita cintai ini. Yeos mensasarkan untuk mengumpulkan 10,000 foto & video melalui Instagram dengan caption #RentakBahagia Bersama #YeosYeogurt.
Peraduan Berakhir 15 Oktober 2016.

Cara-cara
Langkah2
 Hadiah

Grand Prize :
Tiket ke KOREA untuk 3x pemenang bersama pasangan masing-masing (6 tiket)

Hadiah Saguhati:
4 tiket ke Taman Tema Di Malaysia untuk 1 keluarga. Setiap minggu (11 minggu) 1 pemenang akan dipilih.
Maklumat lanjut sila ke laman web Yoes

Peraduan Ibu Bestari, Keluarga Berseri

- Isnin, 5 September 2016 No Comments
Sertai Peraduan Ibu Bestari, Keluarga Berseri dan peluang memenangi pakej percutian pilihan keluarga. Peraduan ini berakhir pada 15 Oktober 2016..
Untuk download borang serta maklumat lanjut sila Laman web rasmi peraduan.

Peraduan Ibu Bestari

 Cara Penyertaan:
Cara Penyertaan

Syarat Penyertaan
Syarat peraduan
Maklumat lanjut sila ke laman web rasmi peraduan

Peraduan We Are Family

- Ahad, 4 September 2016 No Comments
Salam Ahad Pemburu Hadiah...
Anda masih tido? Bangun segera untuk menyertai peraduan double awesome dari eveready dengan total hadiah sehingga RM500,000. Dengan pembelian minimum RM10 produk Eveready atau Energizer dalam resit tunggal dari pasaraya atau kedai yang mengambil bahagian (wajib beli kek kedai/pasaraya ni taw) anda layak untuk hantarkan penyertaan dalam peraduan ini. 1 resit= 1 penyertaan. Peraduan berakhir 30 Sept 2016 ni..
Sila ke Laman web rasmi eveready untuk menyertai..

Peraduan Eveready

Ini kedai / pasaraya yang mengambil bahagian:
kedai ambil bahagian
Hadiah:
Saja nak bagi hampa semua lagi teruja, selain hadiah utama (kondo kau) ni lagi 18 hadiah yg boleh dimenangi:



http://adf.ly/1dhotL

Bagaimana nak sertai peraduan sempoi ni:

Bagaimana cara

Maklumat lanjut berkaitan peraduan boleh layari laman web rasmi eveready

Peraduan Tunjukkan Kemesraan Keluarga

- Sabtu, 3 September 2016 No Comments
Salam Hujung Minggu para pemburu hadiah sekalian,

Jom sertai peraduan awesome dari Nestle Everyday- Tunjukkan Kemesraan Keluarga. Yang menariknya peraduan ini menawarkan hadiah lumayan sehingga RM100,000...wowowowow...bestkan.. peraduan ni senang sangat nak sertai tunjukkan sahaja kemesraan anda bersama keluarga tersayang..dan....upload di borang peraduan

Peraduan Tunjukkan Kemesraan Keluarga

Bro...saya takde keluarga..cemana nak buat??
Hmm...ko takde keluarga tapi berminat nak join eh? Ko pegilah pinjam family sesape..jiran ko pun boleh...huhu...(kidding2)

Ok..jom kita lihat details peraduan yang awesome ni..

Bagaimana nak sertai?
Langkah demi langkah

Langkah demi langkah

Langkah 1
langkah 1

Langkah 2
langkah2




Langkah 3
Siap...Hantar =)

Maklumat lanjut sila ke website rasmi Nestle

Ni contoh2 pic keluarga yang awesome dan sangat mesra la admin rase...(boleh menang ni..)
pic1

Pic2

Pic3