Peraduan Semasa

Latest Posts

Sunsweet: Peraduan Sunsweet Year End Contest

- Rabu, 28 Disember 2016 No Comments

Peraduan meraikan akhir tahun Sunsweet ini menawarkan hadiah bekalan Sunsweet ( detail di lihat di hujung post ;)

[PERADUAN TAMAT PADA : 1.1.2017]

Bagaimana nak sertai?
1) Like facebook  "Sunsweet Malaysia"

2) Siapkan resepi menggunakan produk Sunsweet. Tangkap gambar resepi dan post ke wall FB anda, jangan lupa tulis sekali ramuan dan cara penyediaan resepi anda.

3) Letak hashtag #sunsweet2016recipe untuk setiap paparan di wall anda.

Peserta dibenarkan untuk memuat naik lebih dari 1 resepi

Hadiah
  • Resipi paling terbaik (mungkin merujuk kepada sedapnya menu, dan boleh jadi juga banyak like di wall) dan kreatif akan memenangi RM 500 tunai baucar + 3 bulan bekalan SunSweet

Sebelum post ke wall, jom ingat balik:
  • Tarikh tutup permohonan ialah 1 Januari 2017, jam 11.59 malam. 
  • Pemenang akan dihubungi melalui mesej peribadi sebelum 1 Februari 2017.

MPPD: Peraduan Port Dickson Wefie

- Selasa, 27 Disember 2016 No Comments
MPPD (Majlis Perbandaran Port Dickson) membawakan anda peraduan Port Dickson Wefie.

[PERADUAN TAMAT PADA: 15.1 2017]

Hadiah menarik sehingga RM3500 menjadi taruhan. Sebelum kita ke peraduan mudah ini, jom kita tengok hadiah-hadiahnya:-

Hadiah:
  • Tempat Pertama: RM1500, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Kedua: RM1000, sijil penghargaan dan plak
  • Tempat Ketiga: RM 500, sijil penghargaan dan plak
  • Pemenang Tagline Terbaik: RM500.00
Pertandingan bermula 15 Disember 2016 hingga 15 Januari 2017. Lokasi pelancongan utama akan disenaraikan sebagai destinasi “wefie”. Tentunya anda perlu wefie di lokasi terpilih untuk berpeluang memenangi hadiah lumayan.

Bagaimana nak sertai?
1. Peserta perlu bergambar “wefie” (bersama rakan - rakan melebihi seorang) di lokasi wajib dengan aksi dan gaya yang paling kreatif dan menarik.Lokasi berikut adalah:-
  • Pusat Ikan Hiasan Port Dickson
  • Kompleks Sejarah Pengkalan Kempas Port Dickson
  • Muzium dan Kota Lukut
  • Muzium Tentera Darat Port Dickson
  • Pantai Cahaya Negeri , dan

2. Satu lokasi menarik yang jarang diketahui umum (tidak popular lagi) seperti kawasan pelancongan, tempat bersejarah atau destinasi menarik lainnya. Hantar dan post 2 gambar ke dalam wall FB sendiri secara Public.

Aktifkan hashtag #portdicksonwefie setiap kali anda post ke wall FB anda.. Tulis di ruang komen ini..SAYA SERTAI supaya pihak urus setia boleh melihat post anda di wall fb sendiri bagi menilai jumlah likers tertinggi.

Syarat Pertandingan
1. Pertandingan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia kecuali pihak urusetia pertandingan;

2. Penyertaan adalah PERCUMA;

3. Gambar Kreatif “Wefie” dan Tagline Menarik yang dihantar mestilah yang asli dan belum pernah digunakan untuk sebarang pertandingan dan penerbitan serta dimuatnaik di antara 15 Disember 2016 sehingga 15 Januari 2017; Wefie adalah mengambil gambar beramai - ramai, manakala selfie ( swafoto ) adalah mengambil gambar secara berseorangan. Peserta yang mengambil gambar secara selfie ( swafoto ) secara automatik akan terbatal penyertaan pertandingan. 

4. Suntingan atau ubahsuai seperti pengubahan brightness, cropping, softening dan sharpening terhadap hasil kerja menggunakan aplikasi instagram adalah dibenarkan. Teknik cantuman gambar (collage technique), super impose, trick photographs, dan gambar dimanupulasi adalah tidak dibenarkan;

5. Peserta bebas menggunakan sebarang jenis iPhone/iPad atau sebarang peralatan yang
menggunakan sistem ANDROID;

6. Setiap hasil kerja perlu mempunyai maklumat seperti berikut:-
  • Nama peserta
  • Lokasi gambar
  • Hashtag - #portdicksonwefie
Tagline : menggunakan bahasa kebangsaan atau dwi bahasa (Bahasa Inggeris sahaja)

7. Pemenang-pemenang akan diumumkan pada bulan Februari 2017 semasa Sambutan Majlis Perbandaran Port Dickson Ke – 15 (*tertakluk kepada perubahan)

8. Kos penyertaan pertandingan ini ditanggung sendiri;

9. Setiap penyertaan perlu memasukkan tagline menarik dan kreatif sebagai satu tarikan orang ramai untuk datang ke Port Dickson.

10. Segala bahan dokumen bergambar dan tagline yang terpilih adalah menjadi hak MPPD dan pihak MPPD berhak menggunapakai gambar dan tagline tersebut untuk tujuan promosi dan komersial.

11. Urus setia pertandingan tidak layak menyertai pertandingan ini.

Sebelum nak sertai...
1. Peserta perlu LIKE Page Facebook My Port Dickson
2. Penyertaan perlu memasukkan gambar “wefie” sekurang –kurangnya 2 orang dan ke atas.
3. Penyertaan peserta juga mestilah SHARE gambar pertandingan di wall facebook peserta secara “Public”, tekan hashtag #portdicksonwefie
4. Tarikh tutup penyertaan 15 Januari 2016, jam 12.00 tengah malam.
5. Gambar-gambar wefie dan tagline terbaik akan ditayangkan kepada umum.
6. Keputusan panel hakim adalah muktamad.

Menuai hasil di Yougov

- No Comments
Salam sejahtera kepada semua sahabat PeraduanMalaysia,

Harini admin happy sangat sebab dapat rezeki terpijak, dari program yougov. Alhamdulillah..Admin ada ceritakan di sini>>>jana wang sampingan dengan Yougov pada post yang lepas. 
Sape yang nak try bolehlah..dijamin bukan scam, dan dah nama pun kerja sampingan sambil makan kacang depan TV pun boleh buat survey yang die bagi. Tak lah banyak mana pun RM75 saje..tapi oklah kan untuk duit samping-samping..hehe..duit tu boleh la tambah-tambah nak beli pampers anak offer di Lazada. Harga pampers lebih kurang RM85 dapat 4 pack kau...so dengan cash RM75 tadi tambah RM10 je lagi...bijak tak saya..hehe..ini lah yang saya kata duit buat tambah-tambah..zaman barang naik ni memang kena bijak dan rebut peluang untuk buat duit lebih kan.

Bukti....=)

Tips
➨ Rajin-rajin buka web rasmi yougov untuk update survey terkini
➨ Join program referral yougov dan ajak rakan-rakan, saudara mara dan rakan sekerja untuk join program ni....dengan cara ni lebih cepat dapat points...

Selamat berjaya semua sahabat!!!

Prosper For Gold Contest dari F&N (100 Plus)

- Jumaat, 23 Disember 2016 No Comments

 100plus2 
Salam Sejahtera semua!!

Apa khabar hari ni? Hari ni sy nak share peraduan dari F&N (100 Plus). Hadiah yang sangat menyilaukan mata namun sangat sangat berbaloi kalau dapat..menang Teloq Emas 100g habaq hang..jom la pakat join, mana taw rezeki awal tahun kan...<<Laman rasmi Pertandingan>>
Pertandingan 15 Dec 2016 sehingga 8 Feb 2017

CARA PERTANDINGAN
 100plus

Senarai bukti pembelian
 100plus3

HADIAH
 100plus4


>>>> Ke laman Web Rasmi Pertandingan>>>>

>>>> Muat Turun Borang Peraduan<<<<<

Taufan Wang Tunai Melanda di Marry Brown

- Khamis, 22 Disember 2016 No Comments

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,

Harini, admin nak share satu peraduan yang sangat simple...maunyer tak simple..simple sangat...
Senangnya nak menang! ,  .
👉 Just spend RM25 & keatas
👉 Isi borang & kepilkan sekali resit belian👦
👉 & masukkan dalam peti pos (box dalam Marry Brown bukan dekat pej. pos 😁😁)
Senang je!

Peraduan senang ini dibawakan oleh Marry Brown antara rangkaian makanan segera yang terkenal di Malaysia ni. Peraduan berakhir 8 Januari 2017.

Maklumat lanjut sila ke fb Marry Brown


Hadiah-hadiah
Hadiah Utama x3 – Wang Tunai bernilai RM10,000 untuk setiap pemenang. 
(3 pemenang)

Hadiah Mingguan x18 – Wang Tunai bernilai RM1,000 untuk setiap pemenang. 
(18 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu)
 
Hadiah Sagu Hati x300 – Baucar MB bernilai RM100 untuk setiap pemenang. 
(300 pemenang setiap minggu - selama 7 minggu) 

>>>PENTING<<<< 
↠Salinan fotostat borang penyertaan dibenarkan. Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang diingini dengan syarat setiap penyertaan mesti disertakan dengan bukti pembelian seperti yang dikehendaki.
↠Peraduan ini berakhir pada 8 Januari 2017. Semua penyertaan mesti diterima oleh Penganjur sebelum 11:59 malam pada 8 Januari 2017 untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Utama. Penyertaan yang lewat diterima tidak akan dilayani. Untuk melayakkan peserta memenangi Hadiah Mingguan dan Hadiah Sagu Hati, penyertaan mesti diterima sebelum 11:59 malam pada hari akhir tempoh peraduan. Penyertaan yang diterima selepas 11:59 malam akan dirangkumkan dalam peraduan Mingguan seterusnya. 

Maklumat lanjur sila ke laman fb Marry Brown



 


Nak Beli belah Free di TESCO?

- Rabu, 21 Disember 2016 No Comments
Peraduan-tesco-supermarket-sweep daripada NESTLE
 contest

Salam Pemburu Hadiah Sekalian,
Nak beli belah secara percuma di TESCO? Jom kita tengok peraduan terbaru daripada Nestle ni. Peraduan-tesco-supermarket-sweep.
Peraduan akan diadakan dari 08/12/2016 hingga 01/02/2017

>>>Penting<<<
Untuk menyertai Peraduan, Peserta mesti membeli mana-mana produk NESTLÉ yang turut serta bernilai sekurang-kurangnya Ringgit Malaysia Tiga Puluh Lapan [RM38] KECUALI semua susu formula bayi NESTLÉ dan produk Dolce Gusto, dalam satu resit bercetak dari mana-mana gedung TESCO yang turut serta sepanjang Tempoh Peraduan.
Satu resit bercetak TESCO yang asal mesti menunjukkan produk NESTLÉ turut serta yang dibeli, dengan jumlah pembelian, nama gedung, nombor resit dan tarikh pembelian dinyatakan dengan jelas
pada resit bercetak.

Langkah demi langkah:
Setiap penyertaan Peraduan mesti mengandungi kod penting – NESTLE, diikuti dengan [#],
nombor resit TESCO (nombor 16 angka penuh yang ditunjukkan di bahagian bawah resit TESCO), diikuti dengan [#],
nama penuh, diikuti dengan [#],
nombor kad pengenalan diikuti dengan [#],
jumlah pembelian produk NESTLÉ
[“Butir-Butir Dikehendaki”].
Butir-Butir Dikehendaki mesti ditaip dalam satu [1] baris dan dikemukakan/dihantar melalui WhatsApp ke
016-7476813.
Contoh WhatsApp:
NESTLE#0504601817239603#LEE AH MOY#970101015202#RM41.20

Hadiah-hadiah
👉Hadiah Utama (8X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Tiga Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM3,888] sahaja.

👉Hadiah Saguhati (10X): Setiap Peserta Layak akan “sweep” barangan runcit bernilai sehingga maksimum Ringgit Malaysia Satu Ribu Lapan Ratus dan Lapan Puluh Lapan [RM1,888] sahaja.

Maklumat Lanjut sila ke laman web Rasmi Nestle

Kuasai Kesegaran Dengan Rexona dan CLEAR

- Khamis, 8 Disember 2016 No Comments
R&C

Salam warga peraduanmalaysia,

Hari ni admin nak share peraduan gabungan meletop antara Rexona dan CLEAR iaitu peraduan Kuasai kesegaran dengan Rexona dan CLEAR.
Peraduan Bermula 1 Dec sehingga 30 Dec 2016.

Macam mana nak join?
 

Beli
Pek Rexona / Clear bernilai RM15

Jawab
jawab (2) soalan mudah
1) Adakah Rexona memberikan anda 0% peluh dan kesan (Ya / Tidak)
2) Adakah CLEAR memberikan anda tiada kelemumur dan minyak? (ya / Tidak)

MMS/ Whatsapp
Hantar jawapan yang betul bersama nama, no MyKAD bersama gambar resit pembelian ke 011-2629 2160. Peserta akan mendapat balasan mesej melalui aplikasi WhatsApp dalam tempoh 72 jam (hari bekerja). Jawab YA/TIDAK kepada mesej Notis Privasi yang akan diberikan oleh pihak Penganjur dan sertakan butiran peribadi seperti Nama Penuh, No. Kad Pengenalan, Alamat Penuh dan E-Mel.

HADIAH
Anda berpeluang memenangi hadiah keseluruhan bernilai sehingga RM100,000!!
R&C

HADIAH MINGGUAN & PENEBUSAN
Hadiah Utama Peraduan:
Samsung S7 Edge x 4 pemenang

Hadiah Utama Harian:
Casio G Shock GA110 x 2 pemenang setiap hari (44 pemenang keseluruhan)

Hadiah Kedua Harian:
Ray-Ban Wayfarer x 2 pemenang setiap hari (44 pemenang keseluruhan)

Hadiah Ketiga Harian:
Baucar tunai bernilai RM100 x 6 pemenang setiap hari (136 pemenang keseluruhan)

Hadiah Saguhati Harian:
Hamper Rexona Clear bernilai RM50 x 10 pemenang setiap hari (220 pemenang keseluruhan)

**Setiap Pemenang yang terpilih hanya berhak memenangi satu (1) Hadiah peraduan sahaja (yang mana nilai yang tertinggi) dan untuk Hadiah Saguhati Harian, pemenang boleh memenangi lebih dari SATU (1) kali.

Penting

Untuk menyertai Peraduan ini dan agar berpeluang memenanginya, semua Peserta hendaklah membeli mana-mana jenama REXONA/CLEAR yang bernilai minima RM15 di dalam satu (1) resit pembelian dari mana-mana gedung/pasaraya besar/kedai runcit yang mengambil bahagian layak untuk satu (1) penyertaan.
  • Setiap pembelian minima RM15 (di dalam satu resit pembelian) layak untuk satu (1) penyertaan; manakala setiap nilai resit dalam gandaan RM15 (yang seterusnya) layak untuk satu (1) penyertaan.
  • Sebagai contoh: resit pembelian produk Unilever yang bernilai/berjumlah RM120 (di dalam satu resit) membolehkan peserta layak untuk lapan (8) penyertaan.
  • Setiap pembelian yang bernilai (dalam gandaan) RM15 pada mana-mana produk yang mengambil bahagian akan diberi satu (1) mata. Peserta hanya perlu menghantar satu (1) penyertaan (untuk setiap resit pembelian) sahaja walaupun nilainya lebih dari RM15. Pihak penganjur akan mengambil kira jumlah pembelian oleh setiap peserta.
  • Setiap resit pembelian untuk produk yang mengambil bahagian yang melibatkan perpuluhan sen tidak akan diambil kira.
  • Sebagai contoh: Resit pembelian produk Unilever yang mengambil bahagian yang berharga RM60.30 akan dikira sebagai empat (4) mata sahaja.

Peserta yang mempunyai jumlah mata terkumpul tertinggi bersama dengan jawapan yang betul kepada soalan yang tertera di dalam borang penyertaan/laman sesawang, akan dipilih sebagai Pemenang Keseluruhan/Harian.


Maklumat lanjut, sila ke laman web rasmi peraduan